Video z Kingdom Come vzpomíná na Karla IV.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video z Kingdom Come vzpomíná na Karla IV.

Video z Kingdom Come vzpomíná na Karla IV.

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 5. 2016 09:36 22
Reklama

Čeští vývojáři ze týmu Warhorse Studios se připojili k oslavám 700. výročí narození Karla IV., jednoho z největších panovníků v našich dějinách. Na svém kanálu na YouTube zveřejnili nové video, které připomíná odkaz významného evropského vladaře a vysvětluje, jak jeho osobnost rezonuje ve světě Kingdom Come: Deliverance.

Karel IV. se narodil 14. května 1316 a o víkendu uplynulo od tohoto okamžiku už 700 let. Vzhledem k tomu, že patři mezi vůbec nejvýznamnější panovníky vrcholného středověku, a jeho vliv přesahoval české země, připomíná si v těchto dnech mnoha kulturními i společenskými akcemi život a dobu tohoto vladaře celá řada evropských zemí.

Warhorse Studios využili této pěkné příležitosti a na příkladu Karla IV. elegantně ilustrují, jak se po jeho smrti české království proměnilo a kam nás jejich hra zavede. Kingdom Come: Deliverance hráče přenese v čase až do roku 1403, tedy čtvrtstoletí po smrti Karla IV. Minutová upoutávka s českými titulky vpraví do časů jeho syna, krále Václava IV., i ty, kteří se jakékoli osvětě během hodin dějepisu bránili zuby nehty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama