Na XO už jde hrát X360 tituly s více disky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na XO už jde hrát X360 tituly s více disky

Na XO už jde hrát X360 tituly s více disky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 5. 2016 15:52 1
Reklama

Program zpětné kompatibility na Xboxu One už podporuje hry z Xboxu 360, které se distribuovaly na více discích. První takovou je Director's Cut edice akčního RPG Deus Ex: Human Revolution.

Podobných her má nyní rychle přibývat. Tato funkce výrazně usnadní a pomůže rozšiřovat katalog kompatibilních her z Xboxu minulé generace, které si zahrajete na tom stávajícím. Informaci potvrdil na Redditu Larry Hryb alias Major Nelson.

Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut byl do programu zařazen už před pár dny, ale teprve nyní vyšlo najevo, že jde o technický průlom, jenž umožní, aby jej brzy následovaly další podobné kousky. Ještě loni na E3 se přitom Phil Spencer nebyl jistý, zda tento problém inženýři Microsoftu vyřeší.

Mezi hry, které vyšly na Xboxu 360 na více discích, patří třeba Lost Odyssey, Blue Dragon, Mass Effect 2, Mass Effect 3 nebo Halo 4.

Deus Ex: Human Revolution z roku 2011 byl k dispozici ve zpětné kompatibilitě už v prosinci, ovšem týkalo se to jen základní verze. Tehdy vydavatel oznámil, že se funkčnost naneštěstí nevztahuje na Director’s Cut edici, která vyšla v říjnu 2013, a kromě hry samotné obsahovala i osm hodin komentáře vývojářů, pětačtyřicetiminutový dokument nebo DLC nazvané The Missing Link. Už v prosinci ale vyjádřili vývojáři naději, že Microsoft dokáže tento problém časem vyřešit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama