Jak naloží Overwatch s cheatery?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak naloží Overwatch s cheatery?

Jak naloží Overwatch s cheatery?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

13. 5. 2016 13:04 5
Reklama

Tak jako každá multiplayerová hra se i Overwatch připravuje na to, že po vydání se objeví hráči, kteří budou chtít vyhrávat s pomocí hacků, botů či jiných pomocných prográmků. Ostatně, s cheatery má Blizzard dlouholetou zkušenost a rozhodně není k problematice lhostejný.

Jestli Blizzard zjistí, že někdo cheatuje nebo využívá neférových výhod pomocí botů a programů třetích stran, bude takový hráč navždy zabanovaný ze hry. Z této pozice Blizzard nehodlá odstoupit. Fairplay je něco, co chtějí vývojáři v Overwatchi zajistit a kdokoliv, kdo bude jednoduché pravidlo porušovat, nebude do hry vpuštěn.

Cheatování navíc otravuje ostatní hráče, a proto Blizzard připomíná, že když bude někdo mít podezření, že cizí hráč používá hacky, boty a podobně, může hráče nahlásit nejen pomocí e-mailu, ale také rovnou z herního klienta.

Stanovisko Blizzardu vůči cheatování není nijak objevné. Hry od Blizzardu se díky své popularitě často stávají terčem podvodných aktivit, ale americké studio se s většinou dokáže vypořádat. Naposledy v prosinci jsme se dozvěděli o soudní při Blizzardu a výrobce cheatovacích programů Bossland. Na hlavu postavená žaloba pocházela od Bosslandu, který žaloval Blizzard za nezákonné nabytí zdrojového kódu cheatovacího programu Stormbuddy. Více podrobností se dozvíte v naší dřívější novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama