EA se nebojí vydat BF1 a Titanfall 2 současně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA se nebojí vydat BF1 a Titanfall 2 současně

EA se nebojí vydat BF1 a Titanfall 2 současně

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 5. 2016 11:33 11
Reklama

Společnost EA údajně nemá žádné obavy z toho, že Battlefield 1 a Titanfall 2 přijdou na trh ve stejnou chvíli. Je si si jistá, že na sobě nebudou vzájemně kanibalizovat.

Dnešek se nese jednoznačně ve znamení novinek od EA. A bez zajímavosti není ani ta, že si tento vydavatel nemyslí, že by vydání dvou primárně multiplayerových akcí v předvánoční sezóně 2016 byl špatný nápad. Namísto toho, aby jedna značka parazitovala na druhé, je má simultánní vydání spíše posílit a především pomoci EA pokrýt všechny skupiny milovníků FPS.

CEO Andrew Wilson věří, že Titanfall 2 a Battlefield 1 mají primárně oslovit odlišné skupiny hráčů stříleček. EA tak údajně lépe pokryjí žánr jako celek. Podle Wilsona představují akce obrovskou kategorii, která je velice široká a rozmanitá, pokud jde o cílové publikum. Hráči stříleček mají různé chutě a preference, což je podle Wilsona také důvodem, proč mohou výše zmíněné hry koexistovat vedle sebe, aniž by si uškodily.

Dva podobné tituly tedy vnímá vydavatel ve skutečnost jako výhodu, která mu umožní oslovit více potenciálních zákazníků naráz. Pokud jde o prodeje, finanční ředitel Blake Jorgensen si je jistý, že si pokračování Titanfallu povede ještě lépe než první díl. Dvojka může díky tomu, že vychází i na PlayStationu, oslovit více hráčů, na druhou stranu ale bude čelit i mnohem větší konkurenci, protože debut vyšel jako jedna z vůbec prvních AAA FPS na Xboxu One.

Battlefieldem 1 a Titanfallem 2 to ale pochopitelně nekončí, pokud jde o nabídku podzimních akcí. I když je žánr FPS i 3rd person akcí ve srovnání s minulou generací konzolí poněkud podvyživený, do konce roku vyjde ještě nové Call of Duty, připojený remaster Modern Warfare nebo Gears of War 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama