Dojemný příběh kluka, závodí s mrtvým tátou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dojemný příběh kluka, závodí s mrtvým tátou

Dojemný příběh kluka, závodí s mrtvým tátou

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 4. 2016 10:04 6
Reklama

Jeden z nejemotivnějších příběhů, které svět her z posledních let pamatuje, se dočkal zfilmování. Dojemné video inspiroval jediný komentář na YouTube.

Necelé dvě minuty dlouhý kraťas nazvaný Player Two natočil režisér John Wikstrom a inspiroval jej komentář uživatele s přezdívkou 00WARTHERAPY00, který před dvěma lety vzbudil velkou mediální pozornost. Tehdy se na YouTube objevil relativně stručný příspěvek, který však přetékal hlubokým citem. Jeho autor vzpomíná, že jeho otec koupil původní Xbox, když jemu byly teprve čtyři roky. Společným hraním trávili spoustu času, až do chvíle, kdy v šesti letech o tátu přišel.

Deset let se konzole ani nedotkl. Když pak sebral odvahu a osvěžil vzpomínky, vzpomněl si na hru RalliSport Challenge, kterou společně hrávali. A v ní narazil doslova na ducha svého mrtvého otce. Hrou totiž stále kroužil ghost car z nejrychlejší jízdy, kterou táta absolvoval. Rozhodl se ho překonat, hrál stále dokola, dokud jej jednoho dne konečně nepředjel. Než dorazil do cíle, změnil ale názor, ale těsně před koncem závodu zastavil. Tátův rekord a jeho nejlepší jízda tak “žijí” dál.

Určitě si dokážete představit, jakou senzaci před dvěma roky tento dojemný příběh kluka, který závodí se svým mrtvým tátou, způsobil. Krátký film inspirovaný tímto komentářem se na internetu objevil před dvěma týdny a od té doby nasbíral na YouTube bezmála milion zhlédnutí a dalších 626 tisíc na Vimeu. Režisér John Wikstrom použil text původního komentáře slovo od slova. Je podle něj sám o sobě tak krásně napsaný a je to cizí příběh, že jej chtěl zcela respektovat.

Wikstromovi se dokonce ozval autor komentáře a poděkoval mu za jeho práci. Video se líbilo i lidem v Microsoftu. Magazín AdWeek kontaktoval Aarona Greenberga, který kraťas označil za velmi inspirativní. Spojování lidí skrze hry je podle něj jednou z největších odměn pro tvůrce videoher. “Příběhy jako tento nás vždycky dojímají a inspirují nás, abychom odvedli tu nejlepší práci,” uvedl Greenberg. Tým Xboxu oceňuje podle něj odvahu fanouška, který se podělil o svůj příběh, i umění filmaře, který jej přivedl k životu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama