Tabata: Final Fantasy už je za vrcholem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tabata: Final Fantasy už je za vrcholem

Tabata: Final Fantasy už je za vrcholem

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

14. 4. 2016 12:29 12
Reklama

V rámci velké coverage Final Fantasy XV v časopise Game Informer se na svět dostal velmi zajímavý rozhovor se šéfem vývoje Hadžime Tabatou. Ten tvrdí, že v roce 2012, kdy jeho tým začal pracovat na přípravě „patnáctky“, zjistil nepěknou pravdu o celé sérii – fanoušci nepřibývají, ostatní příliš nevědí, kde se série momentálně nachází a značka pomalu umírá.

Tabata v rozhovoru přiznal, že nešlo o žádný velký marketingový průzkum, že tyto informace nasbíral sám při rozhovorech s hráči, novináři i obchodními partnery, nic to ale neměnilo na tom, že s tím museli vývojáři něco udělat. Když totiž mluvil o Final Fantasy s jinými lidmi, v podstatě všichni se shodli na tom, že poslední díl, který za něco stál, bylo Final Fantasy 7 a právě chystaný 15. díl by měl na vysokou úroveň dosud nejslavnějšího dílu navázat.

Důvodem, proč ostatní díly, snad vyjma FF 10 neuspěly, je podle Tabaty nesplnění tří základních kritérií. Podle něj jde o neustálou snahu napadat status quo, dále přinášet výjimečný a vpravdě neobyčejný zážitek a konečně zatřetí – využívat k tomu nejpokrokovější technologie. Pokud jeden z těchto pilířů jakýkoliv díl série ztratí, pak zapadne a není se čemu divit, že lidé vzpomínají jen na dvě, tři hry ze všech dosud vydaných.

Snahou vývojářů a lidí ze Square Enix obecně je proto přinést další výjimečný zážitek, který rovněž bude apelovat na neutuchající naději fanoušků, že se může situace kolem série změnit k lepšímu. Podle Tabaty je to ten nejdůležitější artikl a jeden z důvodů, proč se vůbec do přípravy FF 15 pustili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama