Final Fantasy XV by na PC bylo ještě lepší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV by na PC bylo ještě lepší

Final Fantasy XV by na PC bylo ještě lepší

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

10. 4. 2016 10:04 4
Reklama

Šéf vývoje Final Fantasy XV se nechal slyšet, že ho zajímá PC verze jeho nejnovější hry. Final Fantasy XV by na PC mohlo obejít technické překážky, které hře konzole staví, řekl Hadžime Tabata v rozhovoru pro francouzský server JeuxVideo.

Tabata upřesnil, že by práce na portu by přišly až po vydání hry na PS4 a Xbox One a naznačil, že by zřejmě trvaly docela dlouho. Již dříve zmíněná PC verze by dle jeho přání mohla být ještě technicky komplikovanější a bohatší, ale tým vývojářů by zřejmě musel začít s přípravami zase od nuly a přijít na to, jaké technologie by mohl využít.

Momentálně vývojáři pracují na optimalizaci frameratu, který v nedávném Platinum Demu nebyl nejstabilnější. Tabata řekl, že tým se v současnosti zabývá nalezením správného vyvážení toho, co hráči budou vidět na obrazovce, a toho, co se bude zpracovávat na pozadí. Rovnováha mezi oběma požadavky pak přinese plynulý framerate.

Už teď je jisté, že Final Fantasy XV bude obsahovat méně CGI filmečků, které jsou pro sérii tak typické. Tabatův záměr byl učinit hru jako takovou více filmovou a jako náhradu nabídnout celovečerní animovaný film Kingsglaive. Ten byl poprvé odhalen na prezentaci Uncovered: Final Fantasy XV a víme, že v hlavním rolích v něm uslyšíme Seana Beana, Lenu Hadey a Aarona Paula.

Nakonec se Tabata vyjádřil i ke dvěma dalším odhalení z prezentace. Automobil Regalia se na konci prodlouženého traileru vznesl do vzduchu a hra tak poprvé odhalila, jak bude vypadat dlouho spekulovaný vzdušný dopravní prostředek. Místo klasického letadla/lodě bude Noctis a parta cestovat v létající Regalii, ale ne od samého začátku. Automobil bude třeba nejprve nějak upravit, než bude možné stisknutím tlačítka vytáhnout křídla a vznést se. Že s úpravou bude mít co do činění Cid (nebo "příliš sexy" Cindy), je v podstatě jasné.

Ohledně chystaných DLC se dozvíme více v průběhu léta. DLC by mělo nabídnout něco neobvyklého a hráče déle u hry zabavit. Cíl je s DLC mezi hráči vytvořit nadšení pro hru.

Jestli se povede hře vytvořit nadšení mezi hráči se dozvíme letos na podzim. Final Fantasy XV vychází na PlayStation 4 a Xbox One už 30. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama