Nový Mass Effect  z lidí udělá vetřelce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Mass Effect z lidí udělá vetřelce

Nový Mass Effect z lidí udělá vetřelce

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 3. 2016 09:39 10
Reklama

Tentokrát to budeme my, kdo podnikne (nepřátelskou?) invazi do cizí galaxie. Lidé se stanou nevítanými hosty v Andromedě, která je nejbližší spirální galaxií od naší Mléčné dráhy. Naznačuje to alespoň uniklý dotazník od EA.

Marketingové materiály EA popisují Mass Effect: Andromeda jako titul, který hráče zavede do vzdálené galaxie, kde povede boj za nový domov pro lidskou rasu v nepřátelském prostředí. Vezme nás do míst, kde jsme my vetřelci, a na odpor se nám postaví místní hrozivá rasa, která se nás pokusí zastavit.

Zahraniční média se shodují v předpovědi, že by se autoři mohli pokusit s pomocí hry rozebrat vážné téma koloniální politiky. Svým způsobem může jít o ekvivalent objevení a osídlení Ameriky coby Nového světa. Čeká nás průzkum otevřené galaxie s množstvím planet a EA slibují svobodu, o níž bychom rádi věřili se principem vrátí k prvnímu dílu a pokusí se původní myšlenku ještě rozvinout.

Andromeda má představovat milník v historii lidské rasy a rozhodnutí hráče údajně budou mít zásadní vliv na to, zda naše pokolení v neznámé galaxii přežije. Už dřívější únik naznačil, že Andromeda bude domovem dvou znepřátelených civilizací - Remnant a Khet.

Včera se navíc objevila další zajímavá informace, která slibuje vydání nového Mass Effectu také na konzoli NX od Nintenda. Dokládat to má dokument vydavatele k červnové akci EA Play. Ostatně, nebyla by to úplná revoluce, na Wii U už vyšel třetí díl.

V každém případě nápad na koloniální tématiku ve sci-fi prostředí je velmi zajímavý a vrhl by na lidstvo úplně jiné světlo než dosud. Nemusí to nutně znamenat, že lidé jsou ti špatní, a domácí rasy ty hodné, ale lze na tom pěkně ilustrovat, jak se zájmy dvou civilizací mohou střetnout. I kdyby lidstvo hledalo nový domov a stalo se vesmírnými vyděděnci, je celkem přirozené, že při pokusu osídlit nové teritorium narazí na nevoli mimozemšťanů, kteří pranic nestojí o to, aby se jim někdo nakvartýroval do jejich světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama