Kingdom Come představil své šermíře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kingdom Come představil své šermíře

Kingdom Come představil své šermíře

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 2. 2016 09:48 32
Reklama

Nejnovější videodeníček českých Warhorse se věnuje šermířským soubojům v Kingdom Come: Deliverance a lidem, kteří stojí za jejich podobou.

Vývojáři pracovali společně s choreografem Petrem Nůskem a Robertem Waschkou z Domu rytířských cností na převedení evropského bojového umění na naše obrazovky tak, aby byl výsledek věrohodný a zábavný zároveň.

Vývojáři již několikrát zmiňovali, že Kingdom Come chce nabídnout realistický způsob boje s mečem, což je něco, co obyčejně ve filmech nevídáme. I přesto bylo třeba učinit jisté kompromisy vůči autenticitě, protože vývojáři zjistili, že skutečně realistický bojový systém se do hry nehodil. Proto herní designeři společně se šermíři hledali ideální průsečík obou požadavků.

Při přípravě na motion capturing používali herci skutečné ocelové zbraně a s nimi se učili pohyby z dobových šermířských manuskriptů. Při samotném natáčení vyměnili meče za pěnové, čímž dosáhli věrohodných útoků a chvatů, aniž by ohrozili své zdraví. Bojový systém, jenž byl nakonec pro hru vybraný, staví od sebe oba bojovníky dále, než by tomu ve skutečnosti bylo, za cenu toho, že souboje budou pro hráče příjemnější. Aby se vyhnuli repetitivním bojovým animacím, vybrali pro hru více dobových bojových technik a souboje by hráče tedy nudit neměly.

Kingdom Come: Deliverance chystá vydat hratelnou betu na začátku března tohoto roku. Mělo by se jednat o verzi hry až pětkrát větší než je dosavadní alfa. V konečné podobě by Kingdom Come: Deliverance mělo být ještě pětkrát větší než chystaná beta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama