Red Dead Redemption funguje na Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Red Dead Redemption funguje na Xboxu One

Red Dead Redemption funguje na Xboxu One

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 2. 2016 08:21 28
Reklama

Dlouho a toužebně vyhlížené oznámení je tady. Ne, Red Dead Redemption nevychází na PC. To není ono. Ne, nechystá se ani druhý díl. Nebo lépe řečeno o tom nevíme. Ale hit z roku 2010 od studia Rockstar San Diego díky programu zpětné kompatibility začal fungovat na Xboxu One.

Má to ale háček. Že se Red Dead Redemption objevil ve zpětné kompatibilitě, zatím nikdo oficiálně nekomentoval. Microsoft se zřejmě teprve chystá na oznámení v plné parádě. Takže v tuto chvíli hra na Xboxu One je a přitom není. Nic na ni neupozorňuje a není ji úplně snadné najít. Pokud ale máte koupenou digitální kopii, existuje způsob, jak se k ní dostat. Kupříkladu tak, že vyhledáte Gamertag “rockohoward”, odkud se z profilu ke stažení dostanete.

Co je ale podstatné, RDR funguje na novém Xboxu jen zčásti. Digitální verze, pokud se k ní prokoušete, ano, ale ta klasická nikoli. Pokud máte doma disk se hrou, nic se nestane. Krabicová verze zatím očividně podporovaná není. To je ale zřejmě jen otázka dní a dost možná se vše vyřeší už během pondělí. Pokud nemáte ani jednu verzi, pořád můžete fantastický western koupit nejdřív na webu Xbox.com, kde v českém obchodě stojí 599 korun, a pak uplatnit popsaný postup.

Není ovšem úplně jisté, že RDR už funguje ve všech světových mutacích. Schválně někdo z vás, kdo má digitální kopii aktivní a český účet, vyzkoušejte, zda vám hra na Xboxu One funguje a podělte se o výsledek v diskuzi. Podle ohlasů ze zahraničí ale funguje titul bez problému a vše běží plynule.

Red Dead Redemption navíc nepřichází do zpětné kompatibility sám. Spolu s ním fanoušci hlásí, že mají fungovat i hry Left 4 Dead 2, Halo Wars, Alan Wake's American Nightmare, Tekken Tag Tournament 2, Castlevania: Symphony of the Night a zřejmě některé další. Microsoft už dříve uvedl, že se bude snažit přidávat nové hry do programu za pochodu, jakmile budou připravené, a nebude postupovat podle nějakého jízdního řádu. Western od Rockstaru byl třetí nejžádanější hrou, kterou si hráči přáli vidět fungovat na Xboxu One. Předstihla jej jen akce Call of Duty: Black Ops II a RPG The Elder Scrolls V: Skyrim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama