Tvůrci ARK: „PS4 early access by byl dobrý"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci ARK: „PS4 early access by byl dobrý"

Tvůrci ARK: „PS4 early access by byl dobrý"

David Plecháček

David Plecháček

4. 2. 2016 16:35 6
Reklama

Studio Wildcard, tvůrci chystané hry ARK: Survival Evolved, vyjádřili přání vypustit svou nehotovou verzi hry kromě Xboxu One i na PlayStationu 4. Samozřejmě narazili, neboť Sony žádnou variantu předběžného přístupu nemá, což je podle samotných tvůrců velká škoda. A asi se shodneme, že nejen podle nich.

„PS4 máme opravdu rádi. Přáli bychom si, aby Sony umožňovalo předběžný přístup ke hrám, celá spousta lidí se nás na to ptá,“ říkal kreativní režisér Jesse Rapczak. „Existovalo několik málo výjimek, a my si nejsme úplně jistí tím, proč udělali výjimku u jedné hry a u jiné ne, ale ARK v pozici, v jaké se nachází, nebude na PlayStationu 4 dříve, než na to bude nějaký program,“ dodává.

Sony se k předběžnému přístupu staví odmítavě. Nejen, že podobnou službu jako Xbox early access nechystá, ale odmítla také nabídku EA Access, které na konkurenční platformě také funguje.

„Je zvláštní to říkat, ale hráči u Sony z toho vlastně profitují.“ Jak? Ačkoliv se jedná o jiné značky, pořád to jsou konzole a konzolové hry toho mají mnoho společného. A nejen hry, ale i samotní hráči. „Nezáleží, na jaké platformě hrajete, zpětnou vazbu z Xboxu totiž můžeme použít u jakékoliv jiné konzole,“ uvádí na pravou míru Rapczak.

Přesná čísla samozřejmě neznáme, ale Sony se v případě EA Access nepochybně bojí odlivu od placené služby PS Plus. Zda vám toto bonusové členství přijde ohrožené konkurencí od EA, necháme na vás, ale důvodům, proč se zdráhá zavést předběžný přístup podobně jako samotný Microsoft, nechápeme. Ale tak už to bývá, a jelikož jste se nás neustále ptali, která že konzole je lepší, odpověď vám sice nedáme, ale do kolonky kladů si předběžný přístup k Xboxu One zapsat můžete. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama