Remedy piluje nápady pro hru Alan Wake 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remedy piluje nápady pro hru Alan Wake 2

Remedy piluje nápady pro hru Alan Wake 2

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 2. 2016 13:52 7
Reklama

Sam Lake z finského studia Remedy Entertainment se během přednášky v Paříži vyjádřil na konto pokračování thrilleru Alan Wake. Dlouho a hojně spekulovaný druhý díl je stále v nedohlednu, ale Lake nás alespoň trochu zasvětil do toho, jaké mají se značkou plány a proč se na dvojku musí čekat tak dlouho.

“Snažili jsme se vytvořit hru Alan Wake 2 hned po prvním dílu. K tomu pochopitelně potřebujete správného partnera, správné financování a správný koncept. Alan Wake je v jistých ohledech pro Remedy opravdu cenný. Je to naše vlastní značka. My vlastníme Alana Wakea. Takže je v tom možná i trochu opatrnosti, abychom se ujistili, že všechny součásti jsou správné pro úspěch pokračování,” nechal se slyšet Lake s tím, že se nezdálo, že by začali dobrým způsobem.

Možnosti pokračování v Remedy zkoumali, dělali prototypy i dema a různě s nimi experimentovali. Až nakonec skončili spolu s Microsoftem, s nímž se spojili už při práci na prvním dílu, u myšlenky, z níž se zrodila nová hra - Quantum Break. Vývojářům se zdálo, že by Alan Wake v té době nefungoval tím způsobem, jaký si autoři představovali.

“Myslím, že to bylo svým způsobem štěstí,” nezoufá přesto Sam Lake a upozorňuje, že zatímco procházeli možnosti, jaký by mohl Alan Wake 2 být, přišli na řadu lepších nápadů, co by se mohlo z konceptu druhého dílu vyklubat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama