Rockstar North je bez šéfa, Benzies končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar North je bez šéfa, Benzies končí

Rockstar North je bez šéfa, Benzies končí

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

13. 1. 2016 02:03 6
Reklama

Ačkoliv má studio Rockstar hned několik vývojářských studií, rozmístěných po celém světě, vždy se mělo za to, že je to právě tým Rockstar North, který se stará z velké části o vývoj blyštivého diamantu v portfoliu celého Rockstaru - o sérii Grand Theft Auto. Otěže v něm posledních patnáct let držel Leslie Benzies, muž číslo tři v celém R* hned za bratry Houserovými. Jak serveru Kotaku potvrdil přímo tiskový zástupce Rockstaru, Benzies ve své funkci končí.

Nejednalo se o žádný vyhazov. Benzies si po dokončení původní verze hry Grand Theft Auto V (doposud největšího projektu v historii firmy) vzal placené volno, které se nakonec protáhlo na sice zasloužených, ale i tak nezvykle dlouhých 17 měsíců. Po jeho ukončení se pak už na svou pozici nevrátil, přičemž není jasné, zda svůj pracovní poměr neukončil již dříve a zda se pouze informace nedostávají ven až nyní. Rockstar je totiž znám svou neochotou komunikovat s herními médii a pouze investigativní dotaz Patricka Klepeka ze serveru Kotaku zapříčinil, že jsme se o této skutečnosti dozvěděli jinak než ze závěrečných titulků příští hry od Rockstaru.

Rockstar North se v posledních letech začal pozvolna odklánět z pozice studia, které bylo samo o sobě zodpovědné pouze za sérii Grand Theft Auto. Jeho zaměstnanci si vyzkoušeli rovněž práci na hrách Red Dead Redemption, Manhunt a Max Payne 3. Právě na tomto přerodu měl Benzies nemalý podíl a jelikož nastoupil na svou pozici už v roce 2001, měl pod palcem prakticky všechny velké hity, které Rockstar za tu dobu vyprodukoval.

Oficiální verze tiskového prohlášení k Benziesově odchodu z Rockstaru zní takto - "Můžeme potvrdit, že Leslie Benzies si 1. září 2014 vybral placené volno a rozhodl se, že se na svou pozici ve firmě již vracet nebude. Jsme velmi rádi za to, co Leslie pro Rockstar za posledních 15 let udělal, přičemž jsme s ním spolupracovali na mnoha významných hrách. Leslie nám pomohl vytvořit úžasný tým, který bude i nadále tvořit jen ty nejlepší možné zážitky pro naše fanoušky. Nerozcházíme se ve zlém - Leslie byl, je a bude našim skvělým přítelem, bude nám chybět, ale do budoucna mu přejeme jen to nejlepší."

Zatím nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že Rockstar North by měl přejít pod správu dvojice Aaron Garbut a Rob Nelson, veteránů herního vývoje, kteří velkou část své profesní kariéry spojili právě s Rockstarem. Oba jsou art direktory (šéfové grafického vývoje) prakticky u všech významných her, které Rockstar kdy vydal a již několik let jsou rovněž součástí "užšího kruhu" vedení celé firmy, tudíž jde o náhradu více než uspokojivou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama