Akce Gears of War 4 vyjde dříve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akce Gears of War 4 vyjde dříve

Akce Gears of War 4 vyjde dříve

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 1. 2016 16:08
Reklama

Obvykle vás informuje o tom, že se vydání nějaké hry zpozdí, ale jak vidno, najedou se i výjimku. V záplavě oplakaných odkladů se můžete těšit alespoň z toho, že nové Gearsy dorazí na trh dříve, než se dosud myslelo.

Informace se objevila během víkendového tématického streamu. Hra pro Xbox One se začne prodávat už na podzim a nikoli až na Vánoce 2016, jak dosud Microsoft sliboval. Hra přitom byla oznámená oficiálně teprve na loňské E3. A beta se spustí dokonce už na jaře. Zapojí se do ní více než milion hráčů, kterým účast garantuje skutečnost, že si koupili Gears of War Ultimate Edition.

Když už je řeš o remaku úplně prvního dílu, Microsoft se při této příležitosti pochlubil zajímavým číslem. Pětačtyřicet procent majitelů Ultimate Edition jsou úplní nováčci v Gears of War, kteří dříve žádnou hru z této série nehráli. Napomohla tomu určitě i skutečnost, že vylepšená verze Gearsů se objevila jako součást jednoho z populárních bundlů.

Rod Fergusson ze studia The Coalition se navíc o víkendu pochlubil, že starší hry z Xboxu 360 patří mezi nejpopulárnější v programu zpětné kompatibility na Xboxu One. A myslel tím nejen původní trilogii, ale i prequel Judgment od polského studia People Can Fly. Tuto čtveřici byste podle něj naši v nejlepší devítce. Jaké tituly ale tvoří zbývající pětici, bohužel nevíme.

Série Gears of War byla jedním ze synonym a hlavních stavebních kamenů úspěchu Xboxu 360, takže není divu, že se jí stále dobře vede. Lze očekávat, že starší hry budou o to oblíbenější, čím blíže bude vydání nového dílu. Nárok na ně navíc mají všichni, kteří si koupili již zmíněný remake v Ultimate Edition.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama