Tomb Raider prodal přes milion kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tomb Raider prodal přes milion kopií

Tomb Raider prodal přes milion kopií

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

5. 1. 2016 13:53 6
Reklama

Nejnovější počin ze série Tomb Raider se po boku dalších Xbox One exkluzivit během vánočních svátků přehoupl přes hranici milionu prodaných kopií. Jak následně potvrdil Aaron Greenberg z Microsoftu, jde skutečně o prodané kusy přímo zákazníkům, nikoliv jen rozeslané do skladů.

Tituly Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 i Gears of War: Ultimate Edition dokázaly do konce roku 2015 prodat více než milion kusů. Celkové množství prodaných her publikovaných Microsoftem se tak proti předchozímu roku více než zdvojnásobilo.

Po oznámení, že nová Lara Croft během Vánoc metu pokořila, se začalo objevovat množství spekulací, zda jde o skutečně prodané kusy. Často bývají jako prodeje udávány čísla kusů vyexpedovaných do skladů, nikoliv těch, co už se dostaly hráčům do rukou. Aaron Greenberg na svém Twitteru však dohady jasně vyvrátil.

Nový Tomb Raider se během startu musel vypořádat s obrovskou prodejní konkurencí v podobě Falloutu 4, který se dočkal totožného data vydání. Dle ohlasů znějících z Microsoftu se hra prodávala dobře. Jen pro porovnání uveďme, že předchozí díl série prodal během prvního měsíce 3,6 milionů kusů, šlo však o neexkluzivní záležitost (hra vyšla současně pro PC, PS3 a Xbox 360). Nakonec se s prodeji dostala až na 8,5 milionů kusů.

Rise of the Tomb Raider očekáváme pro PC již v průběhu ledna, později pak i na PS4. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama