Tomb Raider vyjde na PC opravdu už v lednu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tomb Raider vyjde na PC opravdu už v lednu

Tomb Raider vyjde na PC opravdu už v lednu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 12. 2015 10:06 21
Reklama

Vojta přesně v polovině prosince psal, že francouzská mutace Amazonu lákala na vydání PC verze hry Rise of the Tomb Raider, k němuž mělo podle původních informací dojít koncem ledna. Jak se zdá, nebyl to žádný neuvážený odhad, protože se k němu nyní přidal další důvěryhodný zdroj.

Na PC má poslední dobrodružství Lary Croft vyjít už v lednu, potvrzuje nyní digitální obchod Steam. Konkrétnější datum sice nespecifikoval, toho se ale jistě dočkáme během několika málo dní. Informaci musí ještě upřesnit vývojáři z týmu Crystal Dynamics, Square Enix, případně Microsoft, který figuroval coby vydavatel xboxové verze.

Dlouho se přitom mělo za to, že dostanou PC hráči mladou archeoložku do rukou až někdy na jaře. Časová exkluzivita pro Xbox One a Xbox 360 tak nakonec netrvala zdaleka tak dlouho, jak se řada hráčů obávala. Nicméně stále bude pokračovat exkluzivita na platformy od Microsoftu. A konzolová exkluzivita padne až v okamžiku, kdy Rise of the Tomb Raider vyjde na PlayStation. Všeobecně se předpokládá, že se tak stane příští rok na podzim, avšak i v tomto případě nás může někdo mile překvapit.

S největší pravděpodobností ovšem titul vyjde jen na PS4. I když by port pro PS3 dával s ohledem na konverzi z X360 teoreticky smysl, je otázkou, zda třeba o rok později půjde stále o rentabilní investici. Existenci verze pro starý Xbox lze navíc chápat spíš jako součást stávající exkluzivity a PR gesto Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama