První Assassin's Creed měl mít multiplayer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První Assassin's Creed měl mít multiplayer

První Assassin's Creed měl mít multiplayer

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 12. 2015 09:36 5
Reklama

Multiplayer se poprvé v sérii Assassin's Creed objevil až s třetím dílem, který nesl podtitul Brotherhood. Mohlo se tak ale stát mnohem dříve.

I když jsme si zvykli spojovat assassinskou ságu především se singlem a při prvních náznacích o hře více hráčů padala většina fanoušků do mdlob s tím, že něco takového se do hry vůbec nehodí, Ubisoft podle všeho pomýšlel na tento mód od samého počátku. Multiplayer měl obsahovat už úplně první díl z roku 2007. Prozradil to někdejší šéf technologií tohoto vydavatele Julien Merceron na konferenci v Paříži. Informaci přinesl web DualShockers.

Podle Mercerona se původně počítalo v prvním dílu s hrou více hráčů, což vedlo k zajímavému bugu, který měl být někdy později opraven. Když se v některé z původních verzí připojil ke konzoli druhý gamepad, na obrazovce se objevila postava druhého assassina, tvrdí Merceron. To by mohlo naznačovat, že mělo jít o nějakou formu lokálního multiplayeru, možná přímo kooperaci. Reálně pochopitelně šlo nejspíš jen o nějaké fragmenty hry více hráčů, která se zřejmě nikdy nedostala z fáze konceptu.

Série Assassin's Creed se nakonec, jak už bylo řečeno, multiplayeru dočkala v roce 2010 a po Brotherhood se objevil i v Revelations, regulérním třetím dílu a Black Flagu. Unity namísto kompetitivní hry představilo kooperativní mise a v letošním Syndicate multiplayer poprvé po několika letech zcela chyběl. Bez multiplayeru se musel obejít i loňský Rogue pro staré konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama