Cloud od MS může pohánět i hry na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cloud od MS může pohánět i hry na PS4

Cloud od MS může pohánět i hry na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 12. 2015 12:10 2
Reklama

Cloudová technologie Azure od Microsoftu je k dispozici všem vývojářům a neomezuje se jen na platformy od Microsoftu. Prohlásil to šéf xboxové divize Phil Spencer.

Na Twitteru se jeden z hráčů zeptal Spencera na Titanfall 2. První díl, který vyšel exkluzivně na PC, Xboxu One a Xboxu 360, poháněla právě cloudová technologie od Microsoftu a měla být jeho důležitou součástí. Pokračování sci-fi akce od Respawn Entertainment a EA nicméně míří také na PlayStation 4. Jak si tedy bez cloudu od Microsoftu poradí?

Phil Spencer ale vysvětlil, že k něčemu takovému není žádný důvod. Titanfall 2 se Azure nemusí zbavovat jen proto, že hra vyjde i na konkurenčních systémech. Tato platforma je podle něj k dispozici jakékoli hře a pohánět může třeba i exkluzivní titul na konzoli, která není od Microsoftu. Co se Titanfallu 2 týče, nemohl být ale Spencer konkrétnější, protože hru vydávají EA, takže to nutně nemusí znamenat skutečnost, že nakonec vývojáři po této možnosti sáhnou, a nezkusí jiné řešení při expanzi hry na PlayStation.

Využití výpočetní síly cloudu bylo v případě prvního dílu prezentováno jako velká konkurenční výhoda. Vývojáři o ní mluvili tak, že by bez Aure nebyl Titanfall stejný a je pro něj naprostou nezbytností. Cloud obstarával například umělou inteligenci, a uvolnil tak výpočetní výkon konzole pro detailnější grafiku a plynulý framerate.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama