Žádná Star Wars hra se neprodávala rychleji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Žádná Star Wars hra se neprodávala rychleji

Žádná Star Wars hra se neprodávala rychleji

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 12. 2015 15:47 24
Reklama

Navzdory tomu, že Battlefront sklidil zaslouženou kritiku a nestal se jednoznačným hitem předvánoční sezóny, prodává se stejně jako housky na krámě.

Jeho prodeje za první měsíc překonaly všechny dřívější Star Wars tituly včetně The Force Unleashed, který Battlefront překonal o 21 procent. K tomuto nezpochybnitelnému úspěchu přitom třeba v USA mutiplayerové akci stačilo umístit se na třetím místě v žebříčku nejprodávanějších her za listopad. Přemožitele našel v Call of Duty: Black Ops III a čtvrtém Falloutu.

Battlefront už podobně dříve pokořil The Force Unleashed, když se stal nejrychleji prodávanou Star Wars hrou všech dob v období za první týden od vydání. Představitelé EA v květnu uvedli, že očekávají celkové prodeje ve výši 9 milionů kopií do konce března 2016. Po veřejné betaverzi vydavatel odhady ještě zvýšil na 13 milionů kopií.

Po vydání hry prezident GameStopu Tony Bartel prohlásil, že řada listopadových titulů prodala méně, než řetězec očekával. Vedle Halo 5 a Assassin's Creed Syndicate jmenoval také Battlefront. Peter Moore se ale později proti této skepsi ohradil s tím, že EA stále počítají, že do konce března 2016 prodají vytyčených 13 milionů kopií.

Mezi nejprodávanější Star Wars hry vůbec patří kromě zmíněného titulu The Force Unleashed i Knights of the Old Republic, Shadows of the Empire pro N64, Episode I: Racer nebo Lego Star Wars: The Video Game.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama