Microsoft spokojen s prodeji Tomb Raideru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft spokojen s prodeji Tomb Raideru

Microsoft spokojen s prodeji Tomb Raideru

David Plecháček

David Plecháček

1. 12. 2015 15:30 4
Reklama

Poslední dílko od Crystal Dynamics celosvětově sklízí víceméně kladné ohlasy - ostatně naše dojmy si můžete přečíst ve Vojtově recenzi - a tak se v podobném duchu nese hodnocení od samotného Microsoftu, na jehož Xboxech si můžeme Laru díky dočasné exkluzivitě zahrát. Ruku v ruce s chválou na adresu samotné hry přichází i reakce na prodejní čísla.

Podle Microsoftu a vydavatele Square Enix nejsou výsledky zklamáním. Více se o nich na neoficiálním fóru hry rozhovořil Brian Horton, šéf vývoje z Crystal Dynamics: "V Microsoftu, potažmo ve Square Enix, jsou spokojení s naší prací a se hrou jako takovou. Na adresu prodejů bych jenom řekl, že nejsem kvalifikovaný na toto téma odpovídat, a tudíž k tomu nemám co říct."

Horton následně dodal, že se těší na The Game Awards (o jehož přenos vás samozřejmě neochudíme), kde je Rise of the Tomb Rider nominován v kategorii Nejlepší akční adventura. "Vývojářský tým není zodpovědný za prodeje a spíše sledujeme recenze a hodnocení. Tisk podle výsledných hodnocení shledal naší hru vysoce kvalitní, a proto jsme podle nás své cíle splnili," řekl závěrem.

Údaji o prodejních číslech nás v minulých dnech a týdnech zásoboval web VGChartz. Ten registroval za 4 dny od vydání (tedy do 14. listopadu) lehce přes 300 tisíc prodaných kopií, z toho necelých 230 tisíc na Xbox One a 71 tisíc na Xbox 360, což činí pouhou čtvrtinu oproti nové generaci. V rámci celosvětového měřítka se tak tato čísla nezdají být tak růžová, přesto mějme na paměti, že hra prozatím vyšla pouze na dvě platformy. Laru si hráči na PC mohou dopřát už z kraje roku 2016, zatímco příznivci Sony si musí počkat takřka o rok déle.

Pro srovnání, původního dílu rebootu slavné série se za první týden prodalo přes 1,1 milionu na PS3 a Xboxu 360. Uvidíme, zda budou mít tato čísla nějaký vliv na budoucnost Lary v rukách Crystal Dynamics, případně na sérii jako takovou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama