Batman opouští od  podpory multi-GPU
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Batman opouští od podpory multi-GPU

Batman opouští od podpory multi-GPU

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 11. 2015 14:59 8
Reklama

Více grafických karet v jediné počítačové sestavě se může zdát mnohým a korunky šetřivým hráčům jako čirá zrůdnost, ovšem nejedná se o nikterak velkou vzácnost. Konkrétně v případě AMD a jejich integrovaných grafických čipů v procesorech se jedná o celkem rozšířenou věc. Nárůst výkonu nemusí být nikterak markantní, jisté je však to, že například v takovém Batman: Arkham Knight nebude pro jistotu vůbec žádný.

PC verzi hry od počátku provázely hrubé nedostatky, což vedlo dokonce ke stažení hry z obchodů. Nicméně k opětovnému vydání nakonec došlo a jelikož ani tehdy nebyla hra ani zdaleka dokonalá, tak přišla i nabídka vracení peněz distributorem. Zkrátka smutný to pohled a tato zpráva jen přilévá do ohně zlým jazykům. Vývojáři totiž ve vší tichosti a nenápadnosti opustili od podpory systémů s více grafickými kartami.

Důvodem pak zřejmě nebude nic jiného, než prostá optimalizace kódu. Vývojáři údajně spolupracovali s výrobci hardwaru po celé měsíce, nárůst výkonu však byl i přesto minimální a riziko potíží naopak značené. Rozhodnutí se tedy přímo vybízelo a Arkham Knight nepodporuje SLI ani Crossfire, a to zřejmě nejenom dnes, ale ani do budoucna.

Inu, co dodat – tohle se zkrátka příliš nepovedlo a tahle zpráva je jen další hořkou zprávou pro ty, kteří si Arkham Knight pořídili na PC ve vidině vlastnictví technicky nejdokonalejší verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama