Je tohle jméno hrdiny nového Mass Effectu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je tohle jméno hrdiny nového Mass Effectu?

Je tohle jméno hrdiny nového Mass Effectu?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 11. 2015 13:17 2
Reklama

Fanoušci se domnívají, že se jim mohlo podařit vypátrat jméno hlavního protagonisty nového Mass Effectu s podtitulem Andromeda. Uživatel Redditu s přezdívkou Benelioto si povšiml v poslední ukázce psí známky se jménem Ryder, případně Rider.

Ve čtyřiačtyřicáté sekundě se v upoutávce uvolněné při příležitosti akce N7 Day mihne na moment psí známka. Pokud si dáte hodně záležet, jako zmíněný fanoušek, nejenže ji postřehnete, ale můžete zkusit rozluštit i nápis, respektive jméno jejího majitele. Benelioto se domnívá, že tenhle artefakt “nenechal” na místě nikdo z vývojářů jen tak náhodou a měl nás přivést na stopu hlavního hrdiny, lépe řečeno toho, jak se bude jmenovat.

Jeho teorii má podporovat i skutečnost, že komandér Shepard z původní trilogie dostal jméno po prvním Američanovi ve vesmíru Alanu Shepardovi. Sally Rideová byla další průkopnicí amerického vesmírného programu, když se stala první Američankou, která putovala ke hvězdám. Je tu tedy očividná souvislost mezi oběma kosmickými pionýry a jejich možnými fiktivními následovateli.

Bez zajímavosti není ani další možná souvislost, a sice zvolená skladba pro červnový E3 trailer. V něm jsme mohli slyšet píseň Ghost Riders in the Sky v podání Johnnyho Cashe. Těch jezdců je tu náhled nějak podezřele moc, ale třeba vidíme souvislosti pouze tam, kde je vidět chceme, zatímco vývojáři se našemu bujnému fantazírování jen smějí.

Když se ale jeden z fanoušků v červenci zeptal šéfa studia BioWare Montreal, kterým je Yanick Roy, zda by mohli vývojáři změnit hudbu za nějakou vhodnější, která lépe zapadá do universa Mass Effectu, dostalo se mu poměrně zajímavé odpovědi. “Ne, promiňte. Existují velmi dobré důvody pro výběr téhle skladby k traileru, které by se měly vyjasnit později,” napsal Roy. Může to být jen náhoda? Nebo jde o něco víc?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama