Microsoft se domníval, že série Halo je u konce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft se domníval, že série Halo je u konce

Microsoft se domníval, že série Halo je u konce

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 10. 2015 11:03 7
Reklama

Sérii Halo si s Xboxem neodmyslitelně spojujeme už od roku 2001 a do značné míry jí konzole od Microsoftu vděčí za svůj úspěch. Zdá se tak být nepředstavitelné, že by se Microsoft svého zlatého telete dobrovolně vzdal. A přeci to tak mohlo dopadnout.

Šéfka studia 343 Industries Bonnie Ross v rozhovoru pro magazín Bloomberg prozradila, že se Microsoft nedomníval, že má před sebou značka Halo mnoho dalších úspěšných let poté, co se od ní odpoutali původní vývojáři z Bungie. Bonnie Ross se však nevzdala a navzdory tomu, že ji od toho mnoho kolegů zrazovalo, vybudovala ze studia 343 Industries více než zdatného nástupce dřívějších autorů.

Lidé v Microsoftu se podle ní domnívali, že by se mělo udělat jedno dvě pokračování a nechat sérii být. Byl by to konec značky v původním slova smyslu, jak ji přitom dnes stále známe. Namísto toho se Bonnie Ross nevzdala a požádala o kompletní svobodu nad sérií. “Řekla jsem, jestli ji převezmu, chci být George Lucas. Chci vše řídit. A chci dělat věci jinak,” řekla Bonnie Ross magazínu.

Microsoft do nově zformovaného týmu přivedl bývalého zaměstnance Bungie Franka O'Connora, který ve 343 Industries zodpovídá za rozvoj značky jako takové. Když se setkal s Bonnie Ross, byl prý ohromený jejím zanícením a znalostmi. Podle něj překvapila svou vášní pro Halo úplně všechny. “Přečetla všechny knihy, byla hluboce ponořená do veškeré fikce a hrála všechny hry,” prohlásil O’Connor na adresu šéfky 343 Industries.

Dnes Halo pochopitelně nadále patří mezi nejhýčkanější exkluzivní značky na Xboxu a představitelé Microsoftu se nechali opakovaně slyšet, že mají se sérií plány na dlouhé roky dopředu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama