Kontroverze okolo objednávek Deus Ex
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kontroverze okolo objednávek Deus Ex

Kontroverze okolo objednávek Deus Ex

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 10. 2015 12:08 1
Reklama

Ke zvýšení zájmu okolo předobjednávek Deus Ex: Mankind Divided se Square Enix rozhodl vyhlásit komunitní možnost odemknout obsah navíc při dosažení určitých počtů předobjednaných kopií hry.

Program Augment Your Pre-Order rozdělil lákavé nabídky do několika úrovní, přičemž dosáhnutí té nejvyšší by hru odemknulo s čtyřdenním předstihem. Samozřejmě si můžete domyslet, jak se marketingový nápad mezi hráči ujal.

Po "obrovském množství negativního ohlasu" byl Square Enix donucen od svého plánu odstoupit. Vydavatel prohlásil, že všichni hráči, kteří si hru předobjednají nebo si pořídí Day 1 edici, dostanou veškerý nabízený obsah společně se hrou hned první den. Datum vydání se neposouvá, stále hru můžeme očekávat 23. února.

V oficiálním prohlášení se Square Enix omlouvá s tím, že chtěl hráčům umožnit volbu, jaký obsah k předobjednávce je zajímá nejvíc. Předobjednávky často s sebou v různých regionech i u různých amerických obchodů přinášejí exkluzivní bonusy, a proto vydavatel chtěl rozhodnutí nechat na zákaznících.

Square Enix si asi neuvědomil, že problém s předobjednávkovými bonusy není v tom, že jeden region nabízí jednu věc a druhý jinou, ale v tom, že hráči při takovém rozdrobení nikdy nemají přístup k veškerému obsahu, který byl pro hru vytvořen. Proč si vybírat mezi A nebo B, když by měl hráč mít možnost dostat A i B?

Nicméně, nyní je pochybný předobjednávkový program pryč, předobjednávky pokračují v klasickém stylu a snad někdo jiný nepřijde s dalším podobně chytrým nápadem. Deus Ex: Mankind Divided vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama