Just Cause 3 nabídne jednu z největších map
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Just Cause 3 nabídne jednu z největších map

Just Cause 3 nabídne jednu z největších map

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 10. 2015 13:56 4
Reklama

Otevřený svět ve druhém dílu byl obrovský. Možná by se někdy dalo říct skoro až zbytečně rozlehlý. Jaké překvapení, vývojáři ze stockholmského týmu Avalanche Studios se ani tentokrát nechtějí držet zpátky a pustí hráče, jak sami tvrdí, do jedné z největších map, jakou kdy kdo ve světě videoher vytvořil.

Otevřený svět v Just Cause 3 bude mít podle autorů rozlohu 400 čtverečních mil, tedy v přepočtu asi 1000 kilometrů čtverečních. Mapa tak není prostě jen velká, ale přímo jedna z největších v herní historii. Spolu se spoustou dalších zajímavých podrobností to vyplynulo z posledního vývojářského deníčku, který se věnuje právě virtuálnímu světu fiktivního středomořského ostrova Medici, kam se hlavní hrdina hry Rico Rodriguez vrací několik let po událostech druhého dílu, aby zde zatkl tipec dalšímu diktátorovi. Jeho domovinu totiž utlačuje generál Di Ravello.

Samotný ostrov Medici se dělí na tři specifické regiony, které mají vlastní atmosféru i trochu odlišný ráz krajiny a zástavby. Impozantní má být ovšem celá mapa nejen co do rozlohy, ale také výšky a členitosti terénu. Když vývojáři hledali, kde by se mohli inspirovat, měli už v hlavě nápady na útesy vysoké stovky metrů i křišťálové čisté moře. Nakonec vám tak může ostrov Medici připomínat oblasti jižní Francie, Řecko, Španělsko, Korsiku nebo Maltu. A pokud jde o velikost mapy, mnohé o ní vypovídá i zmínka jedné z výtvarnic, která kvůli práci s ní musela nejprve upgradovat počítač.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama