AC Syndicate obsahuje mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC Syndicate obsahuje mikrotransakce

AC Syndicate obsahuje mikrotransakce

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 10. 2015 10:34 16
Reklama

Těsně před vydáním nového dílu série Assassin's Creed Syndicate vyšlo najevo, že ani v novince nebudou chybět nepopulární mikrotransakce. Čím dál častěji se tlačí i do AAA her a Ubisoft s nimi experimentuje opakovaně. Assassinská sága není v tomto směru žádnou výjimkou a její hráči mají s jejím placeným modelem už vícero zkušeností.

Šéf vývoje Francois Pelland ze studia Ubisoft Quebec, které stojí v čele programátorského týmu, ale trvá na tom, že jde o zcela dobrovolnou část hry, která normálního hráče nijak neomezí. V rozhovoru pro IGN řekl, že mikrotransakce jsou ve hře pro ty, kteří chtějí ušetřit čas, zrychlit a zjednodušit svůj postup. Vše v Syndicate půjde získat normálním hraním a nic nebude podmíněnou placením.

“Model Assassin's Creed Syndicate je podobný tom z Black Flag. Umožní hráčům, kteří nemají čas zcela prozkoumat náš obrovský herní svět, aby přesto mohli získat tu nejsilnější výbavu ve hře a další předměty,” uvedl Pelland. Pokud jste dost šikovní a máte dost času, nemusíte se podle něj ničeho obávat, hra vám nebude bránit v přístupu k žádnému obsahu a podmiňovat jej placením. Syndicate byl údajně vybalancován tak, aby mikrotransakce byly stoprocentně dobrovolné.

Konkrétní informace o jejich podobě a cenách zatím neznáme. V případě Black Flagu ale mikrotransakce začínaly na dvou dolarech. Doufejme, že se Ubisoftu podaří tento velice kontroverzní systém vyladit do té míry, aby skutečně mohl pomoci začátečníkům, nebo lenochům, ale nijak neobtěžoval běžné hráče. Z osobní zkušenosti mohu prohlásit, že zcela v pořádku mi přišlo, jak působily v Assassin's Creed Rogue. Když už ve hře musely být, bylo jich minimum a absolutně mě nerušily, nevnucovaly se mi a z jejich popisu bylo jasné, že jde jen o takový placený cheat za jeden až dva dolary. V Unity už byla situace poněkud komplikovanější a lehce nepřehledná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama