Red Dead Redemption se na PC neplánoval
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Red Dead Redemption se na PC neplánoval

Red Dead Redemption se na PC neplánoval

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 9. 2015 17:55 18
Reklama

Zřejmě je na čase připustit si, že se s největší pravděpodobností westernový klenot od Rockstaru nikdy na PC neobjeví. Někdejší vývojář hry prozradil, že tým o portu nikdy vážně neuvažoval.

Kris Roberts pracoval na Red Dead Redemption coby vedoucí designér multiplayeru, není to tedy žádná lopata, která v kancelářích utírala prach a má pro nás příběh ve stylu “jedna paní povídala”. Nyní zničehonic prolomil hradbu mlčení a vyjádřil se poměrně konkrétně na adresu PC verze skvělého westernu, o níž se spekulovalo a spekuluje dlouhá léta.

V Rockstar Games prý nikdy vážně neuvažovali o tom, že by hit z roku 2010 portovali na PC. Hru pochopitelně vyvíjeli na počítačích, kde technicky vzato mohla běžet, ale vždy o ní uvažovali jako o projektu, který míří jen na konzole. Samotný Kris Roberts byl proto velmi překvapený, že se Rockstar vůbec rozhoupal ke konverzi Grand Theft Auto V. “Nemyslím, že kdy existoval záměr mít PC verzi Red Dead Redemption,” řekl jasně jeden z klíčových autorů.

Kris Roberts už v Rockstaru sám nepracuje a nyní se podílí na zombie survival MMO H1Z1. Tým opustil před několika lety, což se sluší uvést už jen z toho důvodu, že podle řady lidí mohli vývojáři mezitím bez jeho vědomí změnit názor, a tak fanoušci naději na PC verzi Red Dead Redemption živí dál...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama