Příběhová DLC pro GTA jen tak nedorazí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příběhová DLC pro GTA jen tak nedorazí

Příběhová DLC pro GTA jen tak nedorazí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 9. 2015 09:30 13
Reklama

Dostát svým slibům může být v herní branži někdy docela obtížné – své o tom ví i takové ikony, jako jsou například John Romero, Peter Molyneux, ale i řada menších vývojářů, kteří zabrouzdali se svojí tvorbou například do programu Steam Early Access a ne a ne se z něj v prezentovatelné podobě vyhrabat. A nově se do podobně nezáviděníhodné situace dostává například i takový gigant, jako je Rockstar, a to rovnou se svým nadmíru úspěšným GTA V.

Co se GTA V týče, tak u toho vývojáři slibovali vyrukovat s příběhovým DLC (které byly například běžné a relativně povedené u dílu předešlého) již v průběhu roku 2014, ovšem, jak vidno, nestalo se tak. Rok 2015 se pomalu ale jistě chýlí ke svému poslednímu kvartálu, a jak to tak vypadá, tak k žádnému dalšímu příběhovému a především singleplayerovému DLC zřejmě již jen tak nedojde.

Rockstar totiž veřejně přiznává, že svoji pozornost zaměřuje vstříc neuvěřitelně úspěšnému GTA Online, do jehož víru zábavy se týdně pustí až 8 milionů hráčů. A ruku na srdce, to není vůbec málo a kupní síla takového davu akce chtivých hráčů je to jedním slovem obrovská. Na GTA Online, které je pro Rockstar momentálně prioritou, v tuto chvíli pracuje celým tým, který stál za vývojem hry samotné. Všichni klíčoví lidé ve vývojovém týmu se soustředí na podporu a rozvoj multiplayerové části.

Kromě toho Rockstar zatím také opouští také ideu dodávat další Heisty – ty se totiž prý ukázaly jako velmi problematické na vývoj a jejich hladké spuštění, implementace a koneckonců i samotný návrh je velkou zátěží a tvrdým oříškem. Zatím však nevíme, jak bude podpora GTA Online pokračovat dál. Nápady však prý v Rockstaru mají, je však jen a jen škoda, že se tato iniciativa netýká také podpory dodatečných dobrodružstvích pro osamělé vlky nebo ty takzvané „hráče na chatě bez internetu“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama