"Neříkejte o Hitmanovi, že je to early access"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Neříkejte o Hitmanovi, že je to early access"

"Neříkejte o Hitmanovi, že je to early access"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 8. 2015 10:08 20
Reklama

S novým Hitmanem je tak trochu potíž. Vývojáři se pokouší přijít s nějakým inovativním distribučním modelem a zřejmě skoro nikdo nerozumí tomu, jak to vlastně myslí. O hře se pak často referuje v tom smyslu, že připomíná early access programy, a to jeho autory očividně hodně trápí. A také zlobí.

Hitman vyjde už letos v prosinci. Nebude to klasická kompletní hra se vším všudy, její obsah bude omezený, ale není to prý ani žádné demo, beta nebo forma předběžného přístupu. Vývojáři z dánského studia IO Interactive se už pár týdnů snaží marně vysvětlovat, co mají hráči od novinky čekat, co bude obsahovat od prvního dne jak se dál bude rozrůstat. Možná je herní komunita opravdu nechápavá, možná, že se nakonec všichni chytnou za hlavu a prozří. A nebo naopak možná neměli vývojáři tolik experimentovat a tlačit na pilu, pokud je tak těžké vůbec vysvětlit, jak se to s obsahem v Hitmanovi bude mít.

Hitman má stát jako jiné velké hry a za vaše peníze prý okamžitě dostanete slušnou porci obsahu. Zbytek ale bude vycházet až po vydání v průběhu roku 2016. Dodatečně tak přijdou nové mise rozšiřující příběh, kontrakty a denní výzvy, přičemž vše obdržíte zdarma za cenu, kterou jste zaplatili za hru samotnou. Nejde tedy ani o klasická placená DLC.

Někteří hráči z toho vyvodili, že omezený obsah znamená i rozbitou a nedodělanou hru po stránce stability a odladění. Tomu se však vývojáři vehementně brání s tím, že early access není totéž, co zamýšlí oni. Šéf studia Hannes Seifert prohlásil, že termín předběžný přístup si lidé spojují s nedodělanou a nefungující hrou, což prý nebude případ Hitmana. “Když lidé slyší early access, představí si nedokončenou, nevypilovanou hru plnou chyb. To je pravý opak toho, o co se snažíme,” řekl Seifert v rozhovoru pro VideoGamer.com.

Za žádný dodatečný obsah prý nebudou fanoušci muset platit. Vše bude zahrnuto v základní ceně. Nový Hitman vyjde na PC, PS4 a Xboxu One 8. prosince v digitální verzi. Fyzická kopie by pak měla vyjít v kompletní podobě až v průběhu příštího roku. Uvidíme, zda nakonec hráči překonají přirozenou nedůvěru a originální dánský model se osvědčí. I když za něj totiž řada fanoušků nyní vývojářům spílá, paradoxně se pro něj rozhodli ze stejných důvodů, které trápí i běžné hráče. A sice, že IO nechce nabízet žádný season pass ani prodávat jednotlivá DLC, protože politiku placených rozšíření považuje studio za špatnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama