Halo 5 bude stát na kooperaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo 5 bude stát na kooperaci

Halo 5 bude stát na kooperaci

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 7. 2015 09:42 6
Reklama

Jak už bylo patrné z dostupných náznaků, příběh Halo 5 bude rozetnut vedví. Hrát totiž budeme jak za staronového hrdinu Master Chiefa, tak i za jeho soka Agenta Locka. V bitevní vřavě ale nebudou stát sami – ústředním motivem Halo 5 má být kooperace, ať už s živými hráči nebo umělou inteligencí.

Právě nutnost hrát v týmu za každou cenu může hráče lehce vyděsit, vývojáři ze 343 Industries ale fanoušky ubezpečují, že půjde o nejpropracovanější kooperaci napříč celou sérii Halo a není se čeho obávat. „I přes to, že můžete očekávat stejně skvělý singleplayerový zážitek, pro který je Halo známé, zapojení do kooperace dá kampani zcela novou hloubku,“ říká šéf studia Josh Holmes.

Do hry někoho jiného a naopak se mohou hráči připojovat za běhu, stačí pouze zvolit, kterého z vojáků skupiny chtějí ovládat a akce začíná. Pokud posléze ze hry kdokoliv vyskočí, ovládání jeho postavy převezme umělá inteligence, kterou bude moci hráč za pomoci jednoduchých rozkazů řídit, aby se nikde nepletla a dělala to, co dělat má. Kooperace navíc bude možností, jak se dostat k těžkým achievementům, případně lebkám – všechny úspěchy jednotlivců totiž budou započítány pro celou skupinu hráčů.

Jak už bylo zmíněno, jednotliví členové obou týmů mají své specializace, které zahrnují například snipera, průzkumníka nebo rychlého střelce s tím, že v případě Lockova týmu Osiris budete moci využívat i zcela nové technologie, které Master Chiefův tým mít nebude.

A teď už jen zbývá vyřešit, proč tedy nebude mít Halo 5 s důrazem na kooperaci split-screen? Hmpf?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama