Cindy z Final Fantasy XV je prý příliš sexy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cindy z Final Fantasy XV je prý příliš sexy

Cindy z Final Fantasy XV je prý příliš sexy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 4. 2015 08:25 21
Reklama

Vzpomínáte si ještě na novinku, kterou psal na začátku dubna Vojta s titulkem Hrdina z Final Fantasy byl příliš sexy? Je to tu zase.

Tehdy si fanoušci stěžovali, že hlavní hrdina mobilního akčního RPG Mobius Final Fantasy byl ve svém originálním kostýmu příliš odhalený. Jeho model proto vývojáři “přešili” a obnažená místa cudně zakryli. Nebyl to samozřejmě ani zdaleka první případ nějakého odvážnějšího oblečku v této sérii nebo sexy postavy, jak Vojta demonstroval ve své hanbaté galerii.

Neuplynul ani měsíc a vývojáři jiného titulu z této ságy, Final Fantasy XV, připustili, že se potýkají se stejným “problémem”. Šéf vývoje Hadžime Tabata se podělil o to, jakou odezvu mělo u hráčů demo nazvané Episode Duscae. A jak se ukázalo, fanoušci si stěžovali na kdeco. Z každého koutu světa přitom k autorům putovaly jiné postřehy. Američanům třeba vadilo, že hlas Noctise připomíná Batmana. A to i přesto, že dabing v demu nepocházel z plné hry a byl, dalo by se říci, provizorní.

Trochu překvapivě ale dorazila naopak z Evropy kritika, kterou by člověk čekal možná spíše od prudérnějších kruhů v USA. Vývojáři přiznali, že na starém kontinentu hráči nejvíc kritizovali vzhled Cindy. Je podle nich až moc sexy a její oblečení neodpovídá tomu, že je mechanik.

Hadžime Tabata se snažil bránit její design s tím, že Cindy nebyla nikdy zamýšlená coby erotická postava. Autoři proto prý nemají v plánu měnit její koncept, ale chtějí se postarat o to, aby její prezentace ve hře takto nepůsobila a neměla žádný sexuální podtext, protože taková nebyla jejich vize.

Nevím, jak vy, ale když se tak dívám na obrázky této postavy, nějak nedokážu uvěřit tomu, že si autoři nevšimli toho, že “nedopatřením” vpustili do hry zatraceně sexy děvče. Na druhou stranu jen stěží dokážu pochopit, že to někoho může u japonské hry překvapit nebo urazit. Ale to dost možná souvisí s tím, že v posledních letech je otázka zpodobňování a role žen ve světě videoher tak ožehavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama