Český komentář zmizí ze série FIFA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Český komentář zmizí ze série FIFA

Český komentář zmizí ze série FIFA

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

22. 4. 2015 17:48 15
Reklama

Poměrně často reportujeme o informačních únicích, kdy si pustí pusu na špacír někdo zcela mimo vývojářský tým, kupříkladu dabér, zvukař, hudební kapela, zkrátka někdo, kdo má se hrou velmi těsný kontakt, ale do vývoje přímo nezasahuje. Až doteď byly všechny tyto informační úniky ze zahraničí. Teď tu máme jeden čistě lokální.

Jaromír Bosák, sportovní komentátor České televize, kterého můžete znát například z fotbalových nebo golfových televizních přenosů, totiž na svém Twitteru oznámil, že série FIFA se minimálně pro příští sezonu bude muset obejít bez českého komentáře. Ten zajišťoval od roku 2008 právě on ve spolupráci se sportovním kolegou z ČT, Petrem Svěceným.

V následujících odpovědích zvídavým fandům Bosák dodal informaci ze zákulisí, která potvrzuje domnělý důvod - aktuálně se zkrátka nevyplatí tvořit český komentář zcela od píky, což by bylo v případě next-gen verzí pro PlayStation 4 a Xbox One nutné. 

Pro spoustu hráčů je to velká rána, neboť ačkoliv český komentář v sérii FIFA nedosahoval kvalit anglického originálu, byl to právě hlas Bosáka se Svěceným, který dovedl ke hře upoutat i ty, kteří by se jí jinak vyhýbali. Můžeme se jenom domnívat, zda celá tato věc nějak souvisí se změnou lokálního zastoupení firmy EA Sports, která je už nějakou dobu zajišťována firmou ABC Data.

Čeština však, podle Bosáka, není jedinou řečí, která ze hry zmizí - minimálně formou komentáře. Pochopitelně jde především o verze na XOne a PS4, "staré" verze pro PS3 a X360, pokud letos vyjdou, budou češtinou pravděpodobně disponovat nadále, pouze bude zcela totožná s tou ve FIFA 15.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama