Kompletní odhalení Star Wars: Battlefront
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kompletní odhalení Star Wars: Battlefront

Kompletní odhalení Star Wars: Battlefront

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 4. 2015 16:09 12
Reklama

Tiskové agentuře AP zřejmě omylem předčasně unikla zpráva odhalující další podrobnosti o Star Wars: Battlefront. Ještě před velkou večerní prezentací tak známe většinu podstatných informací.

Poslední informace o Battlefrontu najdete tady.

V NOVÉM BATTLEFRONTU BOJUJÍ I ŽENY

Svět Hvězdných válek rozhodně netvoří pouze muži, proto se připravte na to, že do boje budou moci na obou stranách barikády skočit i ženy. V případě rebelů se nejedná o nic překvapivého - i filmy představily ženské hrdinky a fanoušci/hráči/diváci je podvědomě očekávají. Novinkou - tedy v sérii Battlefront - však bude ženský element v řadách Stormtrooperů, což je ale zcela kanonická záležitost a pro zanícené fandy (knih) se opět o žádné velké překvapení nejedná.

Celou situaci komentuje i generální manažer DICE Patrick Bach: „Když mluvíte se zástupci LucasFilmu [o tom, zda jsou v řadách Stormtrooperů i ženy], říkají - jasně, jsou, jen jsme vám je ve filmech neukázali.“ Pro vývojáře pak bylo snahou zpracovat svět Star Wars v novém Battlefrontu dostatečně detailně a s přihlédnutím k věcem, které třeba nejsou na první pohled zřejmé.

KAMPAŇ PRO JEDNOHO HRÁČE NEČEKEJTE

Namísto klasické kampaně nebo tradičních singl misí se budeme moci pustit do takzvaných “crafted missions”, které budeme moci hrát sami i s pomocí kamaráda online a dokonce rovněž ve split-screenu na jedné konzoli. Sami vývojáři upozorňují, že Battlefront je především multiplayerová hra, proto neobsahuje žádnou obdobu klasického příběhu, na který jsme si zvykli v případě posledních dílů ze série Battlefield ze stejné stáje. Na rozdíl od této značky ale dostaneme v případě Star Wars možnost přepínat mezi akcí z pohledu první a třetí osoby, což zní skvěle, tak doufejme, že to bude stejně dobře i fungovat v praxi.

V Evropě nakonec vyjde hra o pár dní později než v USA. V Británii by to mělo být 20. listopadu, na zbytku starého kontinentu o den dřív.

HRU SI UŽ MŮŽETE PŘEDOBJEDNAT

Pokud se nechcete dívat na diskuzní panel s českým překladem a komentářem od Zdeňka, napumpujeme do vás poslední várku informací, které by vás mohly o Star Wars: Battlefront zajímat. Během prezentace účastníci panelu mluvili v podstatě jen o tom, co o hře uniklo těsně před jejím oficiálním představením, a tyto konkrétní informace pak docpávali vlastními vzpomínkami na fenomén Star Wars, jehož oddanost se rozhodli na místě chvílemi možná až trochu křečovitě demonstrovat nadšeným fanouškům.

Podstatná informace určitě je, že fantasticky vypadající trailer celý vznikl v enginu hry a pomalu se nechce věřit tomu, že se díváme na hru, která má vyjít už letos. Jako by v DICE přeskočili jednu generaci grafiky u multiplayerových akcí. Na druhou stranu je zklamáním, že jsme neviděli hu přímo v akci, na pódiu ji nikdo živě nevyzkoušel nebo jsme se nedočkali alespoň předem připraveného gameplay traileru, který by lépe zachytil podstatu a atmosféru hry.

Star Wars: Battlefront si můžete už v tuto chvíli předobjednat a jak bylo dříve slíbeno, ti, kteří tak učiní, dostanou předběžný přístup do DLC Battle of Jakku. Rozšíření bude obsahovat dvě mapy z nejnovějšího filmu a předplatitelé se k nim dostanou už 1. prosince, zatímco ostatní budou muset týden počkat. Což tedy není nic hrozného. Digital Deluxe Edition stojí 70 eur a zprostředkuje okamžitý přístup k následujícímu vybavení: DL44 blaster Hana Sola, Ion Grenade, Ion Torpedo, Ion Shock (exclusive emote), Victory (exclusive emote).

Standardní edice pak stojí 60 eur. Obě verze lze v tuto chvíli objednat pro PC a PS4, předobjednávka na Xbox One se teprve chystá.

TRAILER ZE HRY

GALAKTICKÉ ODHALENÍ ŽIVĚ V HREJTV!

V rámci dnešního představení Star Wars: Battlefront jsme vám přinesli i živý přenos z panelové diskuze v rámci akce Star Wars Celebration z amerického Anaheimu. V necelých 40 minutách toho však vývojáři přiliš neřekli a spíše než o vlastní představení šlo jen o několikeré vyseknutí poklon ze strany vývojářů i filmařů. Na celý záznam i se Zdeňkovým komentářem/překladem se můžete podívat v archivu HrejTV, anebo přímo na YouTube.

AKTUALIZACE O DALŠÍ DETAILY

Krátce po úniku informací se už v podstatě prolomila lavina a necelou půlhodinu před oficiálním představení už víme v podstatě všechno a čekáme pouze na trailer. V první řadě se tedy můžete pokochat novými obrázky, které naleznete v galerii pod touto zprávou.

Hned v zápětí pro vás máme příslib od vývojářů, že díky spolupráci s filmaři z Lucasfilmu budou schopni přetavit nový Battlefront v autentickou podívanou s fotorealistickou grafikou, před kterou už nyní musí nejnovější Battlefield Hardline doslova blednout.

K informacím o výčtu dostupných planet a nejrůznějších vozidel můžeme přidat i konkrétnější informace o herních módech, mezi kterými nebudou chybět klasické herní varianty, dále obří bitvy až 40 hráčů, podpora offline multiplayeru prostřednictvím režimu rozdělené obrazovky a online kooperace.

PRVNÍ ÚNIK INFORMACÍ

Materiál potvrzuje, že Battlefront vyjde 17. listopadu na PC, Xbox One a PlayStation 4. Můžeme se těšit na bitvy rebelů a sil impéria pro 40 hráčů, kteří se utkají na planetách Hoth, Tatooine a Sullust a měsíci Endor. Zahrajeme si dokonce za Dartha Vadera nebo Bobu Fetta, jak se dříve spekulovalo, což je určitě dobrá zpráva pro všechny pravověrné fanoušky Hvězdných válek.

Chybět pak samozřejmě nebudou ani četné samohyby jako AT-AT, TIE Fightery, X-Wingy nebo dokonce kultovní Millennium Falcon. Vývojáři mají hráče dokonce potěšit bezplatným DLC nazvaným Battle of Jakku, jehož obsahu bude vycházet z chystaného filmu.

Všechno ostatní se dozvíme v živém přenosu z akce Star Wars Celebration už od 19:30, stream bude s největší pravděpodobností dostupný na YouTube kanále Star Wars. Pro další informace sledujte aktualizace této zprávy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama