BioShock na CryEngine 3 vypadá skvěle
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BioShock na CryEngine 3 vypadá skvěle

BioShock na CryEngine 3 vypadá skvěle

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 4. 2015 10:15 3
Reklama

Remaky a remastery se v poslední době netěší u hráčů velké oblibě, protože vydavatelé docela tlačí na pilu a oživují možná více her, než je zdrávo. Za modernizovanou verzi kultovního BioShocku by se ale snad nemohl zlobit nikdo.

I když původní hra vypadá stále skvěle, zejména díky nadčasové stylizaci, designu a mistrně zvládnuté dobové architektuře, 3D výtvarník, který vystupuje na webu ArtStation pod pseudonymem Game time se tím nenechal odradit a pokusil se moderní ikonu posunout přeci jen a kousek dál.

A nutno říci, že se mu jeho záměr vydařil. Zatímco původní hru poháněl Unreal Engine 2.5 s některými pokročilejšími technologiemi z třetí generace, nové demo běží na CryEngine 3.5.8. Celý projekt je samozřejmě jen experiment a neklade si za cíl parazitovat na původní hře, nebo ji celou kopírovat. Jde o poctu původním autorům.

Krátké video, které jeho tvůrce pořídil, zachycuje modernizovanou úvodní scénu s tajuplným majákem uprostřed oceánu, který slouží jako vstupní brána do podmořského města Rapture. První BioShock vyšel v roce 2007 a je vidět, že CryEngine 3 se i v rukou nadšence může stát mocným nástrojem, díky němuž je těch pár let, které nás dělí od vydání, hned znát.

No řekněte sami, nedostali jste okamžitě chuť se do Rapture vrátit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama