Proč je Arkham Knight pro dospělé?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč je Arkham Knight pro dospělé?

Proč je Arkham Knight pro dospělé?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 3. 2015 07:53 6
Reklama

Známku M od hodnotící komise ESRB dostal očekávaný Batman jako první v sérii. ESRB, které svým hodnocením překvapilo i samotné vývojáře z Rocksteady, nyní objasnilo, proč se rozhodlo pro udělění M.

ESRB popisuje hru, jako akční adventuru, ve které hráč hraje primárně za Batmana, který bojuje s několika padouchy v Gothamu. Kromě standardních zmínek o soubojovém systému a bolestivých reakcích nepřátel na zásah pak překvapí informace, že Batmanův kontroverzní Batmobil je v jedné scéně použit k mučení nepřítele. Ve filmových sekvencích je vidět zastřelení neozborjených postav, místa činu obsahují kaluže krve a náznaky odehraných násilností a v jedné místnosti je jedna postava mučena na krvavém operačním stole. Během hry pak mohou hráči zastřelit neozbrojené postavy a jedno rukojmí a v Arkhamu se nacházejí podniky s neonovými nápisy lákající na XXX a "živé nahé dívky".

Za povýšením hodnocení z dřívějšího T stojí zřejmě větší množství krve, intenzivnější násilí a odkazy na sex, na které jsou v ESRB docela citliví.

Rocksteady ale s vydavatelem hry Warner Bros. vyjednali, že hra vyjde s uděleným hodnocením a nebude se tak muset podrobit cenzuře nebo vystřižení obsahu. Na závěr Rocksteaďácké série nás tedy čeká doopravdy ten nejdospělejší Batman.

Batman: Arkham Knight vyjde 2. června na PC, PS4 a XOne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama