Geraltovy schopnosti a další info ze Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Geraltovy schopnosti a další info ze Zaklínače

Geraltovy schopnosti a další info ze Zaklínače

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

16. 2. 2015 15:43 3
Reklama

I přes nepopulární odsuny se vydání třetího dílu herní ságy Zaklínač nezadržitelně blíží, a byť by se mohlo zdát, že v souladu s aktuálním trendem už vývojáři prozradili všechno, pořád je na co se ptát i odpovídat. Fanoušek s přezdívkou Shavod si dal tu práci, prošel nejčerstvější rozhovory od polských serverů a vypíchnul detaily například o Geraltových schopnostech, zbraních nebo mutagenech.

Ze všech informací nicméně vyplývá to, co už vývojáři naznačovali - Zaklínač 3 bude nutit hráče do plánování a příprav na nadcházející souboj. Svůj podtitul - Divoký hon - nedostala hra jen tak pro nic za nic a právě pečlivá volba strategie bude základní esencí úspěchu. Vše začíná u zbraní, kde se Geralt nebude muset spolehnout jen na dvojici svých mečů. Zbraní bude ve hře opravdu hodně, jejich používání ale bude podléhat získaným schopnostem a dostanete se k nim až na vyšších úrovních. Počítat je také nutné s opotřebením a s ním spojené návštěvy u řemeslníků, kteří jsou schopní zbraně opravit, případně nabrousit. Pokud tak neučiníte, na prach se vám v rukách nerozpadnou, jen s nimi neuděláte v řadách nepřátel takovou paseku.

Nepřátelé nebudou slepí vůči Geraltovým akcím, takže se například směle vyhnout pasti, kterou před ně narychlo položíte.

Co se týče vzpomínaných schopností, vývojáři nejsou žádní troškaři a slibují hned pětici větví s pěti výkonnostními stupni po pěti schopnostech. A aby toho nebylo málo, každá dílčí schopnost má ještě 3 až 4 úrovně. Na jednu stranu to zní impozantně, na druhou stranu ale mohou vyvstávat obavy, aby neustupovala celková kvalita a pestrost skillů na úkor jejich mamutímu objemu. Do značné míry to ale podporuje systém využívání jednotlivých schopností, s čímž se opět vracíme k plánování.

Všechny schopnosti, které budete chtít použít, musíte aktivovat přesunutím do speciálních slotů, jejichž počet bude vzrůstat v průběhu celé hry. Spojování některých z nich pak přinese další bonusy a bude jen na vás, na jaké kombinace během hraní přijdete. Nezapomínejte navíc na to, že vedle skillů vstupují do hry i mutageny, jimiž můžete obsadit další čtyři sloty a instantně si tak pomoci v boji zvýšením účinku některých schopností.

I vzhledem k tomu, jak velkoryse přistupuje Zaklínač 3 ke všem hračičkům a zapáleným fanouškům zaklínačského univerza, bude hra povážlivě náročná. Vývojáři podtrhují, že i hraní na lehkou obtížnost s sebou přinese oběti a umělá inteligence během soubojů hráčům pořádně zatopí. Nepřátelé nebudou slepí vůči Geraltovým akcím, takže se například směle vyhnout pasti, kterou před ně narychlo položíte, budou umět spolupracovat a snažit se zahnat zaklínače do úzkých. Na druhou stranu ale budou napadnutelní skrz hierarchii, takže pokud se vám podaří odpravit velitele, ostatní nepřátelé ztratí koordinaci a bude snazší se jim vyhnout, případně je všechny pozabíjet.

Geraltovy schopnosti a další info ze Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz

Z dalších drobností zmiňujeme snad už jen měnící se počasí - čeká nás sníh, ranní mlha a několik stupňů deště i oblačnosti - dále možnost vyhodit z inventáře příběhový předmět (na rozdíl od ostatních ale zůstane ve hře po celou dobu a nezmizí) nebo možnost manuálně ovládat rychlé překonávání vzdálenost k nepříteli, aby nikdo nemohl utéct.

Je toho opravdu hodně a právě u třetího Zaklínače platí snad víc než u kterékoliv jiné hry, že pokud se podaří splnit sliby alespoň z poloviny, čeká nás už 19. května začátek nezapomenutelného zážitku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama