Kde jsou recenze Dying Light?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kde jsou recenze Dying Light?

Kde jsou recenze Dying Light?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 1. 2015 08:29 2
Reklama

Zombie parkourová akce od polského studia Techland vychází dnes a internet je podivuhodně prazdný. Ještě v prosinci vývojáři slíbili, že nebudou na recenze nastavovat žádné embargo, tak se nabízí otázka, kde tedy ty recenze jsou?

Nastavení embarga na recenze má za účel věnovat recenzentům dostatek času na vyzkoušení hry, aby se různé časopisy a servery nemusely předhánět, kdo bude mít recenzi venku dříve. Zkušenost ale říká, že když vydavatel nastaví embargo příliš blízko vydání hry, nejspíše tím chce něco skrývat. Zajistí si tak, že recenze od novinářů vyjdou se zpožděním, během kterého si hru pořídí i ti hráči, kteří by se jí v případě špatného hodnocení vyhnuli. Techland sice žádné embargo nenastavil, ale dle informací serveru Forbes kopie hry rozeslal pouhých několik hodin před oficiálním spuštěním prodeje.

Kde jsou recenze Dying Light?
i Zdroj: Hrej.cz

Novináři se tedy do Dying Light pustili teprve před několika hodinami a na recenze bude třeba počkat pár dní. Avšak někdo už hru hraje - zdá se, že Techland uzavřel smlouvy s několika prominentními YouTubery, kteří hru se svým publikem hrají, čímž se starají prakticky o virální marketing. Není ani takový problém, že někdo hraje Dying Light dříve než recenzenti, problém je ve smlouvách, které vydavatelé často s YouTubery uzavírají.

Možná si vzpomenete na odhalení podmínek, které někteří YouTubeři museli splnit, aby dostali předběžné PC kódy na hru Middle-earth: Shadow of Mordor. Smlouva tehdy jasně nakazovala, aby se soustředili na fanoušky Tolkienova světa a přesvědčili je ke koupi hry.

Samozřejmě, smlouvy mezi Techlandem a YouTubery žádné takové podmínky obsahovat nemusí. Možná je hra opravdu dobrá, možná Techland zkouší novou formu marketingu. Nicméně se pořád jedná o nestandardní a dá se říct, že i podezřelý postup, kterým vývojáři třeba chtějí, co nejdéle skrýt nízkou kvalitu svého titulu. Tak, napsal jsem to.

U nás se na Dying Light vrhá Jarda, recenzi můžete čekat během několika dní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama