Jaký byl rok 2014 pro Kickstarter?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaký byl rok 2014 pro Kickstarter?

Jaký byl rok 2014 pro Kickstarter?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

6. 1. 2015 13:39 3
Reklama

Kickstarter zveřejňuje statistiky za rok 2014 a z pohledu nás, hráčů, rozhodně za pozornost stojí. Činí tak přehlednou webovou stránkou a na ní umístěnou grafikou, ukazující aktivitu na Kickstarteru za celý uplynulý rok.

Z té můžeme například vyčíst, že se v naší zemi našlo téměř 7000 lidí, kteří něco podpořili, a to celkovou částkou více jak 700 tisíc dolarů. V sousedním slovensku bylo podporovatelů méně - 1540 lidí na 246 tisíc dolarů.

Herní průmysl byl za designem a technologiemi třetím nejpodporovanějším odvětvím lidské činnosti a celkově spolknul takřka 90 milionů dolarů, což v přepočtu dělá necelé 2 miliardy korun. Za zmínku rozhodně stojí, že nejúspěšnějším herním projektem byl tuzemský Kingdom Come: Deliverance s více jak třiceti pěti tisíci podporovateli a milionem liber na kontě.

Zkrátka a dobře, hráči se činili, mrkněte na avizovanou stránku a pochlubte se se svými projekty – podpořili jste něco? A pokud ano, bylo to z našeho průmyslu, nebo jste zabrouzdali i někam jinam? Anebo jste se snad sami s něčím vlastním na Kickstarteru pokoušeli o štěstí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama