Zažíváme dnes druhý zlatý věk her?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zažíváme dnes druhý zlatý věk her?

Zažíváme dnes druhý zlatý věk her?

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 11. 2014 10:50 7
Reklama

Hry a hráči prý v současné době zažívají druhý zlatý věk. Tvrdí to vývojářská legenda Ian Livingstone, spoluzakladatel vydavatelství Games Workshop (Warhammer) a též spoluautor edice takzvaných Gamebooků, jež si oblíbily i české dobrodružné povahy.

Livingstone promluvil na londýnském festivalu BFI. "Každý má dnes možnost vytvářet svou hru podle vlastní kreativních i kulturních kritérií a najít si pro ni nové publikum," konstatoval Livingstone a  poukázal přitom na význam a úspěch her jako je Minecraft, League of Legends, World of Warcraft, Candy Crush Saga nebo Clash of Clans.

Zároveň však Livingstone zmínil obavu, že hry jako již velké kulturní odvětví stále ještě nenašly odpovídající renomé. "Hry vždycky měly špatnou pověst. Místo toho, aby se vyzdvihl například úspěch britského herního byznysu, mainstreamová média hry stále pronásledují," řekl Livingstone a zmínil problematiku týkající se například Grand Theft Auta V (Rockstar North se rekrutoval z původních britských DMA Design). Přestože se podle Livingstona v GTA V úžasně spojila technologie s uměním, středněproudá média hru nadále z mnoha důvodů odsuzují.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama