Vývojáři představují MP Halo 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři představují MP Halo 5

Vývojáři představují MP Halo 5

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 11. 2014 09:36
Reklama

Halo 5 se dočkalo velkého odhalení multiplayeru. Níže pod článkem se můžete podívat na redaktory britského Eurogameru komentované záběry ze hry pro více hráčů a přikládáme také rozsáhlou galerii ukazující MP hry v akci. Ten poběží exkluzivně na Xbox One v šedesáti snímcích za vteřinu při rozlišení 720p, což se však ještě může změnit.

 Ne však do spuštění betaverze, která je na spadnutí – pro ty, kdo si zakoupí kolekci Halo: The Master Chief Collection bude přístupná od 29. prosince do 18. ledna. MP beta hry poběží na dedikovaných serverech. Co však záběry naznačují již teď jsou dost výrazné změny v tom, jak se bude Halo 5 hrát, tedy alespoň v multiplayeru.

Jak jsme v bleskovkách avizovali, tak zbraně normálně využívají míření skrze pohled průzorem a zvětšila se i rychlost pohybu. Hraní tak nebude pouze o přesné mušce, ale o umu pohybovat se po mapě rychle a svižně. Halo se tak přibližuje například sérii Call of Duty. Jak to bude vypadat v reálu a zda to budoucnosti série pomůže, to na vlastní kůži okusíme již za měsíc a kousek. Autoři sdílí pěkný přehled pohybových novinek – například svižné mačkání tlačítka B s určeným směrem pohybu vás posune rychle z dosahu střelby protivníka. Novinkou je třeba také to, že při sprintování se hráči nedoplní štíty. Proto bude potřeba také čas od času zpomalit. První ohlasy našeptávají tomu, že pocitově se sice stále jedná o Halo, novinky jsou však zásadní, a učit se novému hernímu stylu budou muset bez výjimek všichni hráči, včetně v sérii ostřílených borců.

Vývojáři představují MP Halo 5
i Zdroj: Hrej.cz

Řada redaktorů světových médií měla možnost vyzkoušet MP v akci již teď, a to na třech mapách - Empire, Truth a Breakout. Truth je přitom předělávkou jedné z MP map pro Halo 2. Betaverze probíhala a v prosinci také bude většinou v zápasech čtyřech proti čtyřem, výjimkou však bude mapa Breakout – tam sice budou stejné týmy, v zápase však bude mít každý Spartan v týmu jediný život za kolo (kterých je celkem pět) a nabízí se tak možnost taktického hraní využívajícího krytí za překážky.

Nezbývá než vás pozvat ke zhlédnutí videa a vyjádření vašeho názoru. Videí je momentálně na internetu a YouTube velká spousta, stačí si jen vybrat. Za zmínku rovněž stojí, že 343 Industries slibují, že ke konci betaverze, v jejím druhém a třetím týdnu, dostanou hráči možnost volit o dodatečném obsahu, který do bety ještě přibude. Slibují rovněž, že všechen odemčený postup se pak přenese do plné verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama