Endgame v Destiny spočívá v raidech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Endgame v Destiny spočívá v raidech

Endgame v Destiny spočívá v raidech

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 8. 2014 12:36 2
Reklama

Do vydání Destiny zbývá zhruba týden a Bungie stále o plánovaných šestičlenných raidech spíše mlčí. Víme, že by se mělo jednat o několikahodinnové, těžké mise, které budou vyžadovat spolupráci šesti hráčů. Prý budou natolik náročné, že se v Bungie rozhodli neumožnit matchmaking náhodných lidí - Bungie chce, abychom je hráli s lidmi, co známe a víme, že nás po deseti minutách v misi neopustí.

Raidy v Destiny budou sloužit jako další důvod, proč se ke hře vracet i po dokončení příběhu. Tyto mise jsou dle vývojářů navržené do posledního puntíku a budou po hráčích vyžadovat věci, které střílečky tradičně nežádají.

Endgame v Destiny spočívá v raidech
i Zdroj: Hrej.cz

Co například? I tady se tvůrci spíše drží na uzdě a dávají nám jen několik nekonkrétních příkladů. Hráči v partě se budou muset zhostit určitých rolí, narazíme třeba na plošinovkové hádanky vyžadující komunikaci mezi všemi členy a samozřejmě nebudou chybět bitvy s velkými bossy. Obří příšery by prý měly mít pár trumfů v rukávu a souboje s nimi by také měly přinést něco dosud ve střílečkách nevídaného. Obtížnost bude vycházet z nutnosti spolupráce, vytrvalosti a samozřejmě i dostatečně variabilní výbavy.

Endgame v Destiny spočívá v raidech
i Zdroj: Hrej.cz

Raidy přijdou, stejně jako Strike mise, ve dvou verzích - Normal a Hard. Normální verze by měla hráče seznámit s misí, naučit je spolupráci s týmem a připravit je na nástrahy raidu. Hard pochopitelně zvyšuje obtížnost těžšími nepřáteli, méně času na vykonání určitých aktivit, tvrdší penalizaci při smrti a ještě několik specifických rozdílů oproti lehčí verzi.

I pokud se vám nepovede projít raid s partou napoprvé, budete se moci k němu v průbehu týdne vrátit a pokračovat. Postup se vynuluje každé úterý, což dává smysl, když Destiny vychází 9. září, tedy v úterý.

Endgame v Destiny spočívá v raidech
i Zdroj: Hrej.cz

Bungie chce ohledně svých raidů zachovat auru tajemství a hráče překvapit. Je jasné, že první návody bychom mohli najít na internetu v rámci dnů po vydání a tvůrci vědí, že se k nim mnoho hráčů obrátí. I přesto, že na odvážlivce čekají pěkné legendární předměty, těžké raidy nebudou pro všechny hráče Destiny.

Mezi dalším endgame obsahem nalezneme samozřejme PvP, denní a týdenní Nightfall mise se speciálními odměnami, které jinde nenajdeme, a jisté Strike mise, které se odemknou po dosažení 20. úrovně.

Jak nakonec raidy a vůbec celá hra dopadnou se dozvíme už docela brzy. Destiny vychází na Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One a PlayStation 4 celosvětově 9. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama