Destiny bude bez cross platform hraní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Destiny bude bez cross platform hraní

Destiny bude bez cross platform hraní

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 7. 2014 15:35 4
Reklama

Betaverze Destiny jede na platformách od Sony na plné obrátky a čeká se na vstup hráčů s konzolemi od Microsoftu. Již teď je ale jasné, že se tyto dva tábory ve hře nikdy nepotkají a nepotkají se ani ti, kteří hrají na odlišné platformě stejného výrobce. Proč tomu tak vlastně ale je?

Vývojář ze studia Bungie, Roger Wolfson, překvapivě prohlašuje, že se nejedná o jakákoli technická omezení, jak by se hráčské veřejnosti mohlo na první pohled zdát, ale snaha přinést hráčům konzistentní a vyrovnaný zážitek. A tím myslí především hardwarové rozdíly mezi jednotlivými konzolemi – v Bungie se totiž údajně vyhýbají společnému hraní napříč platformami jen pro to, aby se hráči neosočovali z výhod způsobeným mocnějším hardwarem. Roger dodal příklad s rozlišením hry – dva hráči mířící puškou na jiného jej mohou vidět odlišně – jeden jako dva pixely kdesi v dálce, jiní jako cíl podstatně větší a tím i jednodušší.

Co takovému vysvětlení říkáte vy? Souhlasíte s takto uměle vytvořenými hranicemi mezi konzolemi? Nám to na jednu stranu smysl dává, na tu druhou ale může například časem nastat problém s dostupností dostatečného počtu spoluhráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama