Microsoft propustí 18 tisíc lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft propustí 18 tisíc lidí

Microsoft propustí 18 tisíc lidí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 7. 2014 08:56 5
Reklama

Zatímco Sony pyšně oznamuje, že jejich PlayStation 4 je ve spojených státech šest měsíců po sobě nejprodávanější herní konzolí, a to slabému výběru her navzdory, tak Microsoft má docela jiné potíže. A nic na tom nemění ani fakt, že Xbox One dokázal takřka zdvojnásobit své prodeje díky odpojení Kinectu a následnému snížení ceny.

Za oceánem se odehrává obří restrukturalizace a z celkových zhruba 127 tisíc zaměstnanců plánuje gigant propustit rovnou 18 tisíc. Většina propuštěných bude z oddělení služeb a dnes již neexistující Nokie. Ovšem nejenom to, společnost také oznámila, že zcela uzavírá Xbox Entertainment Studios, jež mělo na starosti například původní televizní tvorbu spjatou s Xboxem. Phil Spencer však v oficiálním prohlášení tvrdí, že se to nijak nedotkne klíčových titulů a sérií, například NFL.

Dalšími pozitivními zprávami pak jsou ty, že se toto propouštění nijak nedotkne ani Quantum Break - mixu hry a televizního seriálu z dílen finských Remedy. V ohrožení rovněž není například ani seriál Halo: Nightfall, který má vyjít současně s Halo: The Master Chief Collection.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama