Post mortem Rainbow Six: Patriots
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Post mortem Rainbow Six: Patriots

Post mortem Rainbow Six: Patriots

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

18. 6. 2014 12:37
Reklama

Od dnešního rána můžete číst dojmy z hraní multiplayeru Rainbow Six Siege, s přibývajícími informacemi o hře se ale lidé stále častěji ptají, co že se to vlastně stalo s předchozím a nikdy nevydaným dílem Patriots?

Jednu z odpovědí poskytl již během E3 šéf Ubisoftu, Yves Guillemot, který tvrdil, že důvodem zrušení Patriots byla snaha přiklonit se k multiplayeru, což je nyní v souladu s tím, co o zrušené hře tvrdí grafik Oliver Couture. V rozhovoru pro Rock, Paper, Shotgun se Couture vyjádřil v tom smyslu, že RS: Patriots byl vytvářen pro předchozí generaci konzolí, což ale bylo s blížícím se nástupem PS4 a Xbox One trochu krátkozraké. I přes to, že se na hře pracovalo více než tři roky, rozhodli se vývojáři vydat trochu jiným směrem a začali do té doby spíše singleplayerovou hru přetvářet směrem k multipalyeru.

"Začali jsme koketovat s destrukcí a zjistili jsme, že od základu mění celou hru. Zkusili jsme, jak si s ní poradí předchozí generace, ale výsledek nebyl nikterak valný. Bylo pro nás tedy lepší všechno resetovat a začít dělat na tom, co je pro hráče nejlepší," říká Couture a dodává, že od tohoto rozhodnutí už uběhl rok a půl. Zároveň také naznačil, že zatímco multiplayer vzniká nezávisle na tom, co už bylo připraveno pro Patriots, singleplayer by mohl ze zrušeného projektu vycházet. Zatím však v týmu nemají zcela jasno, jak zpracovat příběh, byť ho vnímají jako nedílnou, leč ne tu nejdůležitější část Siege.

V souvislosti se zmiňovaným preview však máme obavy, jestli jde o správné rozhodnutí, a zda hra skutečně potěší fanoušky série. Poslední díly sice měly značně arkádový nádech, ale v době, kdy se velké série ohlíží za svými kořeny a snaží se vrátit zpět původní prvky hratelnosti, by to se Siege nemuselo dopadnout úplně růžově. Sdílíte naše obavy, nebo se na nový díl těšíte a dosavadní informace vám vyhovují?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama