Notch brání změny v EULA Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Notch brání změny v EULA Minecraftu

Notch brání změny v EULA Minecraftu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

16. 6. 2014 14:35 8
Reklama

Mojang čelí nevoli hráčů, kteří tvrdí, že švédské studio je "doslova horší než EA". Poté, co jeden z vývojářů na Redditu prohlásil, že hráči "nemohou vydělávat peníze pomocí Minecraftu bez svolení Mojangu," internet explodoval v masivním nesouhlasu.

Paradoxně, ono pravidlo, že uživatelé nesmějí vybírat poplatky za vstup na své servery, bylo ve uživatelské smlouvě od samého začátku, ačkoliv Mojang nikdy sankce za jeho porušování nevymáhal. Nedávná změna EULA měla reflektovat reálnou pozici vývojářů na monetizaci jejich hry - hráči mohou vybírat poplatky za poskytování serverů, ale ne za herní prvky.

"Hodně lidí se domnívalo, že měníme podmínky smlouvy, abychom až teď znemožnili takové věci, ale ty ve skutečnosti nikdy povoleny nebyly. Hodně lidí vyjádřilo své obavy, pár bylo opravdu ošklivých. Někdo dokonce řekl, že jsme doslova horší než EA." shrnul situaci Notch na svém osobním blogu.

Notch brání změny v EULA Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz

Změny ve smlouvě byly pro jistotu vysvětleny v častých dotazech na stránkách Mojangu, které vysvětlují, jakými způsoby mohou hráči na hře vydělávat. Mojang nyní oficiálně povoluje nejen poplatky za servery, ale i přijímání dotací, reklamu či sponzoring uvnitř hry a také možnost prodávat předměty, které neovlivňují hratelnost Minecraftu.

Tudíž zvířátka, skiny, klobouky a podobné věci jsou v pořádku, ale "zbraně, lektvary nesmrtelnosti a lidožravá prasata ne," píše Notch. Mojang chce, aby všichni hráči měli přístup ke všem herním prvkům, ať už se rozhodnou platit nebo ne.

Společně s herní měnou, která by se musela kupovat za reálné peníze, se tak jedná o několik zákazů, které by měla nová dohoda reflektovat. Notch si přesto postěžoval, že i když jsou nová pravidla vlastně volnější než ta předchozí, stále mu píší lidé a prosí ho o návrat k minulému stavu dohody.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama