Kingdom Come půjde letos do alphy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kingdom Come půjde letos do alphy

Kingdom Come půjde letos do alphy

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 2. 2014 17:00 1
Reklama

Už jistě víte, že české studio Warhorse vybralo na Kickstarteru přes milion liber na připravované "RPG bez magie" Kingdom Come: Deliverance. Když kampaň začínala, byli lidé z Warhorse prý "pěkně nervózní", jak píše Dan Vávra v děkovném blogu fanouškům na kickstarterovském blogu. "Po skoro dvouletém martyriu jsme čelili fatální situaci a neměli jsme jinou šanci, než se pokusit o financování projektu pomocí crowdfundingu," uvedl Vávra.

Pokus se povedl a Warhorse dalo i ostatním studiím jistý návod na nový model financování AAA her. Studio na Kickstarteru vybralo trojnásobek toho, co žádalo a získalo si podporu i velkých vývojářských osobností jako je Brian Fargo, Sven Vincke a především Chris Roberts (Star Citizen), který bude s Warhorse nově diskutovat využití a možnosti CryEnginu, na kterém Kingdom Come i Star Citizen běží. 

Pozitivní výsledek kampaně dodal českému studiu nejen sebevědomí a nové kontakty, ale zároveň i možnost rozšířit vývojářský tým. Ten se rozroste na zhruba padesát lidí, protože Warhorse mezi sebe zve i dvanáctku vývojářů z končících 2K Czech. 

S novým entuziasmem a hlavně vybranými penězi se teď bude Warhorse soustředit na tvorbu příběhové linie a questů. Předpokládá se, že do půl roku by hra mohla vstoupit do alpha fáze a v polovině příštího roku by studio vyrobilo betaverzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama