MS získal práva na Gears of War
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS získal práva na Gears of War

MS získal práva na Gears of War

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 1. 2014 14:38 2
Reklama

Na oficiální stránkách Xbox.com se objevila poměrně výživná zpráva o tom, že Microsoft získal od vývojářů z Epic Games práva na používání značky Gears of War, která zahrnuje všechny vydané i dosud pouze plánované díly, veškerý merchandise a další, převážně reklamní artikl.

Společně s nákupem práv pak Microsoft oznámil, že se vývoje ihned ujímají vývojáři z Black Tusk Studios, kterým bude šéfovat Rod Fergusson. Ano, ten Rod Fergusson z Epic Games, který loni v létě pomáhal založit novou pobočku 2K v sanfranciské Bay Area, a který měl podle spekulací dohlížet na údajný vývoj třetího dílu Mafia.

Šéf Microsoft Studios, Phil Spencer, komentoval nákup licence jako nutnost vůči všem fanouškům Gears of War: "Série má velice silnou, oddanou a cennou fanouškovskou základnu na Xboxu. Napříč celou sérií Gears of War se celosvětově prodalo více než 22 milionů kusů s tržbami přes 1 miliardu dolarů." Čísla to jsou samozřejmě velice lákavá a vzhledem k tomu, že se v Epicu podle vlastního vyjádření chtějí soustředit na další projekty, nemohli nechat zástupci Microsoftu tuhle rukavici ležet příliš dlouho.

Jisté obavy mohou panovat z nezkušenosti nového studia, generální ředitel Black Tusk Studios, Hanno Lemke, však uvedl, že se nebojí o zájem pracovat na Gears of War. Jistou roli v tom samozřejmě hraje i zmiňovaný Fergusson, který stál u zrodu série a její vývoj vedl v Epicu, očekává se proto, že "za ním" přijdou i další veteráni, čímž by mohla být zaručena kvalita předchozích dílů. Jednotlivá jména vývojářů z Black Tusk nicméně zatím známa nejsou, společně s prvními konkrétními informacemi o nové hře bychom se je měli dozvědět v průběhu tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama