creative-assembly-chystaji-vetrelce
Novinka Creative Assembly chystají Vetřelce

Creative Assembly chystají Vetřelce

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 10. 2013 11:42 4
Reklama

Americká společnost Twentieth Century Fox, která vlastní práva na značku Alien (Vetřelec), si u patentovaného úřadu ve Spojených státech zaregistrovala název Alien: Isolation pro použití v počítačových a mobilních hrách. Podle spekulací, které se šíří internetem, jde o projekt britského studia The Creative Assembly. Tým vlastněný Segou je známý především díky strategické sérii Total War, už před více než dvěma roky ale potvrdil, že chystá hru založenou na filmové sérii o Vetřelcích.

První informace o této akce pak dnes přinesl respektovaný server Kotaku, podle jehož důvěryhodného, ale nejmenovaného zdroje je Alien: Isolation first-person střílečkou, která využívá nejen hororové elemety, ale i stealth prvky. Inspirací přitom je akce Dishonored a série Bioshock, vliv na podobu Isolation však má také neúspěch Aliens: Colonial Marines který prý vedl k odložení projektu (původně měla být oznámena už na E3). Sega si totiž potřebovala vše vyhodnotit, aby se selhání v případě Isolation neopakovalo.

Hlavní hrdinkou bude Amanda Ripleyová, což je dcera astronautky Ellen Ripleyové, tedy slavné Sigourney Weaverové z populárního filmu. Amanda v sérii o Vetřelcích zatím moc prostoru nedostala, a tak se fanouškům výrazněji představí vůbec poprvé. Ocitnout by se měla osamocena kdesi na vesmírné stanici, kde bude bojovat hlavně proti vojákům a klonům, přičemž využity mají být především souboje na blízko. Chybět pak nebude ani cestování různými šachtami a útoky ve stísněných místech.

Vetřelec – zřejmě hlavní nepřítel – prý bude na palubě jenom jeden. Atmosférou se tvůrci chtějí přiblížit hlavně prvnímu dílu filmové sérieVšechny informace je ale nyní nutné brát s rezervou, jsou totiž půl roku staré. Alien: Isolation dorazí někdy příští rok, a to na konzole stávající i nadcházející generace. Oficiální oznámení by tak mělo přijít velmi brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama