proc-a-tale-of-two-sons-nema-co-op
Novinka Proč A Tale of Two Sons nemá co-op?

Proč A Tale of Two Sons nemá co-op?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 10. 2013 11:16
Reklama

Pakliže jste hráli dobrodružnou akci Brothers: A Tale of Two Sons, asi víte, že přinesla originální ovládání, kdy se jeden hráč chopí obou hrdinů najednou – jednou části ovladače řídí velkého bratra, opačnou stranou pak ovládá sourozence menšího. Tvůrci mohli celý mechanismus nahradit klasickou kooperací pro dva, to se ale nestalo.

„Mnohokrát jsme zaslechli, že bychom měli udělat kooperativní hru. Já bych si ale radši uřízl ruce... Vždyť celý náš nápad je postavený na tom, že levou rukou ovládáte velkého bráchu a pravou malého,“ prohlásil pro americký magazín Game Informer Josef Fares, který vývoji Brothers: A Tale of Two Sons šéfoval ve švédském studiu Starbreeze.

Vývojář, jenž je ve Švédsku známý také jako filmový režisér, pak zdůraznil, že jsou spolu s ovládáním propojeny i herní úkoly. „Dobrým příkladem je chvíle, kdy jsou hrdinové spojeni lanem nebo když společně nesou kládu. Kdybyste toto dělali s někým jiným, bylo by to divné. Pro mě bylo skutečně velmi důležité, aby hráč zároveň ovládal dvě postavy,“ potvrdil Fares a vysvětlil, že vše tvůrci poctivě otestovali. Výsledek je rozhodně povedený, a vy si jej můžete připomenout v naší recenzi, kde hra dostala vynikajících 8 bodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama