61-britu-veri-ze-hry-zpusobuji-nasili
Novinka 61% Britů věří, že hry způsobují násilí

61% Britů věří, že hry způsobují násilí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 9. 2013 10:01 3
Reklama

Čím méně o hraní víte, tím více vrásek na čele vám videohry dělají. To tvrdí studie zveřejněná na serveru YouGov – ta se zaměřila na britský trh (odkud také pochází) a sledovala trendy v názorech na videohry. A není lepší příležitosti k vydání studie o tom, jaký mají lidé názor na násilí ve videohrách a o jejich poškozujícím efektu na dnešní mládež, než okamžiky po vydání GTA V.

A je zajímavé vidět, že 61% lidí má za to, že videohry způsobují násilí, zatímco jen 57% považuje hry za šikovný nástroj pro ventilaci agrese a násilí (procenty se nenechte zmást, nejedná se o protichůdná tvrzení).

61% Britů věří, že hry způsobují násilí
i Zdroj: Hrej.cz

Rovněž je zajímavé sledovat, jak se názor mění s generací (nutno brát v potaz, že starší generace se s hraním dnes tak masově rozšířeným jen těžko mohla setkat). Lidé nad šedesát jsou víceméně přesvědčení, že hry mají negativní vliv na mládež a způsobují násilí v reálném světě, což se vzhledem k vlivu masmédií dá pochopit i vysvětlit. Nerozumíme však faktu, že studie poukazuje na to, že totéž si myslí i 42% mladých lidí ve věku 18-24 let.

61% Britů věří, že hry způsobují násilí
i Zdroj: Hrej.cz

Studie je to zajímavá a vedle rozdílných názorů mezi generacemi poukazuje také na genderové rozdíly. A my rozhodně doporučujeme ji přečíst celou, nezapomínejte však také na fakt, že respondentům byla předkládána určitá tvrzení a ti měli odpovědět souhlasím/nesouhlasím – to nutně nasazuje černobílé vidění tam, kde žádné neexistuje. I přesto se ale jedná o zajímavé počtení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama